Osmaniye'de 8 tesise hibe desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Osmaniye'de 2013 yılında 8 projenin hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye'de 8 tesise hibe desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Osmaniye'de 2013 yılında 8 projenin hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2006 yılından beri devam eden ve Osmaniye'ye onlarca tesisin yapılmasını sağlayan projede 2012 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 8 projenin başvurularının uygun bulunduğunu kaydetti.Hibe Desteği verilecek 8 proje ile Osmaniye'ye 4 milyon130.741 TL + KDV değerinde katkı sağlanacağını belirten Sağlam, "Bu projeler 3 adet zeytinyağı üretim tesisi, 2 adet salamura zeytin üretim tesisi, 1 adet un fabrikası, 1 adet soğuk hava deposu kurulumu ve 1 adet de güneş enerjisinden elektrik üretim projesi şeklindedir. Bu projeler ile 3 yeni tesis kurulurken, 5 tesis ise son teknoloji ile donatılacaktır" dedi.

Bu projelerin kabulü ile 2009 yılından beri Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygun bulunup, Bakanlığa gönderilen tüm projelerin aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca da uygun bulunduğuna dikkat çeken Sağlam, "Bu program ile ilgili yatırım yapmak isteyen ve uygun şartları taşıyan herkes İl Müdürlüğümüze başvurabilir. 2013 yılı başvurularının Nisan ayında başlayacağı tahmin edildiğinden, yatırımcıların şimdiden hazırlıklara başlaması ve mutlaka İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nden bilgi almaları kendi yararlarına olacaktır" şeklinde konuştu.

Sağlam, hibe desteği alabilecek ekonomik yatırım konuları ile ilgili de şu bilgileri verdi:

"Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı. Mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı veya teknoloji yenilenmesine yönelik yeni makine ekipman alımları. Kısmen yapılmış veya yarım kalmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar. Jeotermal, güneş, rüzgar ve benzeri alternatif enerji kaynakları kullanılan seraların yapımı. Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri desteklenir. Sadece un, karma yem ve zeytinyağı konularında yeni yatırım tesisi başvuruları kabul edilmez. Ekonomik yatırımlar için kollektif şirket, limited şirket ve anonim şeklinde kurulmuş olan şirketler ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve üretici birlikleri başvurabilir."

Bireysel başvurularda 150 bin TL'ye kadar, şirket başvurularında ise 600 bin TL'ye kadar hibeye esas proje tutarının kabul edildiğini ve bunların yüzde 50'sinin hibe olarak ödendiğini belirten Sağlam, "Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak tarımsal alanda yatırım yapacak olan tüm müteşebbislere her konuda yardıma hazırız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber