Rize İşkur Müdürü Kiraz, asılsız iddialara açıklama getirdi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize’de Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında çekilen kura sonucu iş sahibi olmaya hak kazanan adayların 1 Mart 2013 tarihi itibariyle işe başladığını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rize İşkur Müdürü Kiraz, asılsız iddialara açıklama getirdi

Kiraz, “2012 yılında 3 bin kişi istihdam edilen 2013 yılı TYÇP'nin ilk bölümü olan 2 bin kişilik uygulaması 1 Mart itibariyle kura çekilmek suretiyle başlatılmıştır" dedi. Kiraz, bu kadronun Rize'ye alınmasında yardımcı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milletvekili Hasan Karal ve İş Kurumu Genel Müdürü Nusret Yazıcı'ya teşekkür etti.

Kuraya girip de çıkmayanlar arasında bir takım çevrelerce asılsız ve gerçekle uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan konuşmaların yapıldığını kaydeden Kiraz, İŞKUR İl Müdürü olarak iki bin kişinin belirlenmesi yönünde yüzde 20'lik bir hakkı olmasına rağmen bu hakkı kullanmadığını ifade etti. İl Müdürü Kiraz, bu konuşmaların dedikodu oluşması için yapıldığını düşündüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuralar noter huzurunda çekilmiştir. Boşalan kadrolara yönelik bizzat İş Kurumunun kontrolü altında İş Kurumuna kayıtlı ve buraya müracaat edenler arasından en uygun olanlar seçilmiştir. İki bin kişinin yüzde 20'sinin belirlenme hakkı İş Kurumunun olmasına rağmen kimsenin hakkına girmemek için biz bu hakkımızı kullanmadık ve hepsinin kurada belirlenmesini istedik. Fakat iş hakkı elde edipte iş beğenmeme veya başka sebeplerden dolayı boş kalan kadrolara yönelik İş Kurumuna sürekli iş aramak suretiyle gelen ve müracaat kayıtları içinde bulunanlardan istihdam edilmektedir. Bu yüzden dışarıda konuşulanların gerçekle bir ilgisi olmadığını kurum il müdürü olarak açıkça söyleyebilirim. Gönül isterdi ki müracaat eden bütün vatandaşlarımıza bu anlamda bir iş sağlayabilelim veya 2 bin kişi değil de keşke daha fazla kişiye iş imkanı sağlayabilsek ama bununda mümkünü yok.”

İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, İş Kurumu'nun kayıtlı iş gücü ve işsizleri hakkında bazı bilgiler vererek yapılan bu uygulamanın bazı kazanımları beraberinde getirdiğini söyledi. Kiraz, Rize'de daha önce 17 bin civarında seyreden kayıtlı işsiz sayısının TYÇP başvuruları dolayısıyla 18 bin 467'e yükseldiğini belirterek bunların 10 bin 108'inin erkek, 8 bin 359'unun kadın olduğunu açıkladı. Kiraz, öğrenim durumlarına göre Rize'de en çok iş sahibi olmak isteyen grubun ilköğretim okulu mezunları olduğunu kaydetti. Kiraz, kayıtlı işsizlerden 9 bin 610 kişisinin ilköğretim mezunu olduğunu belirterek ortaöğretim mezunu olanların 5 bin 229 kişi, yüksek lisans yapan kayıtlı işsiz sayısının 27 olduğunu açıkladı.

Kayıtlı iş gücü sayısının TYÇP ilanı öncesi 25 bin dolayında olduğunu ifade eden İŞKUR Rize İl Müdürü Kiraz, TYÇP başvuruları sonrası bu sayının 26 bin 895'e yükseldiğini belirterek şöyle konuştu: “Bu rakamın 11 bin 382'sini bayanlar, 15 bin 513'ü erkeklerden oluştu. Başvurulardan işe yerleştirme sayımız 2012 sonu itibariyle, ilköğretim mezunu erkeklerde 403 kişi işe yerleştirilmiştir. Kadınlardan da 68 kişidir. Ortaöğretim içinde 183 kişi erkek, 56 bayan işe yerleştirilmiştir. Ön lisans mezunu olup iş arayan ve işe yerleştirdiğimiz erkek sayısı 46, kadın sayısı 12'dir. Toplam 642 kişi erkek, 141 kadın ve genel toplamda 783 kişiyi biz 2012 yılı içinde TYÇP uygulamalarının dışında işe yerleştirdik. Şu an çok dinamik bir yapıda çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın işsizlikle alakalı sorunlarını en aza indirmek için 12 iş ve meslek danışmanımızla piyasaya açılıyor, piyasadaki işverenlerimizle bire bir görüşüyor, onların açık iş ilanlarını alıyor daha sonra İş Kur Rize internet portalında herkesin ulaşabileceği şekilde ilana çıkıyoruz. Danışmanlarımız vasıtasıyla işsizlerimize ulaşıyoruz. İş ilanlarına uyan vatandaşları iş ile buluşturuyoruz.”

"TYÇP kapsamında iş başı yapan vatandaşların kurumlara faydalı çalışmalar yapacaklarını umduğunu" ifade eden Kiraz, bu kadronun iyi değerlendirileceğini, Rize ve ilçelerindeki tüm kurumlara fayda sağlayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber