Elinde tesbih vekile posta koyan danışmanlar var

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda Çiçek ilk etapta, Genel Kurul'da giderek sıklaşan küfür ve hakaretli tartışmalar ile yaşanan kavgalardan yakındı. Çiçek bir de danışman uyarısı yaptı.

Haber Giriş : 09 Mart 2013 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elinde tesbih vekile posta koyan danışmanlar var

Meclis Başkanı Çiçek, ilginç bir uyarı yaptı: "Danışmanlar vekillere posta koyuyor. Tespihle dolaşanlar var!" Vatan'dan Şebnem Hoşgör'ün haberine göre toplantıda daha sonra ziyaretçi yoğunluğu ve bunun yarattığı güvenlik zaafiyetleri masaya yatırıldı. Meclis bürokratları, sadece son iki haftada grup toplanıtlarının yapıldığı salı günü Meclis'e gelen ziyaretçi sayısının 18 bin 594 olduğu anlattı.

Çiçek, "Meclis'in güvenliği için alınmış kararların uygulanmasındaki zaafiyetler tehlike sınırına ulaşmıştır" uyarısında bulundu. Alınacak önlemlerle ilgili bir mutabakata varılamadı.

Danışmana kulis yasak

Çiçek milletvekili danışmanlarıyla ilgili de eleştirilerde bulundu. Çelik, "Danışmanlar adeta vekillere posta koyuyor Milletvekili ayakta dururken danışmanlar kuliste bacak bacak üstüne atıp oturuyorlar. Ellerinde tespihle dolaşan danışmanlar var" dedi.

Danışmanlara 'kuliste oturma yasağı' uygulanması benimsendi.

Yeni güvenlik tedbirleri

MECLİS'İN güvenliği için şu tedbirlerde mutabakat sağlandı:

- Basın toplantısı salonunu sadece milletvekili kullanacak

- Grup toplantılarına salon kapasitesinin üzerinde ziyaretçi alınmayacak

- Ziyaretçi yasağı kararı alınan günlerde milletvekilleri kulislere ziyaretçi getiremeyecek

- İçinde makam olmayan makam araçlarının kontrolsüz girişine izin verilmeyecek

- Polis, aracını ve içindekilerin tespitini yaptırmayan milletvekili ile ilgili tutanak tutabilecek

- Saat 10.00'dan önce Meclis'e ziyaretçi kabulü yapılmayacak

- Sadece milletvekillerine tahsisli olan lokantalara ziyaretçiler sokulmayacak.


Bülent SARIOĞLU

TBMM'ye girişleri yasaklı 27 “sakıncalı”nın, milletvekillerinin yanında parlamentoya girdiğinin tespit edilmesi, milletvekillerinin yanında aranmadan binaya giren özel ziyaretçilerin üzerinden bıçaklar çıkması üzerine yeni önlemler alındı. Toplantıda “üslup” uyarısında bulunan Çiçek, parti liderlerine de hakaret ve küfürlerin yer aldığı 100 sayfalık tutanakları gönderdi. Çiçek, dün Ak Parti, CHP, MHP ve BDP grup yöneticileriyle yaptığı toplantıdan 8 maddelik yeni güvenlik tedbirleri çıkardı. Güvenlikten sorumlu İdare Amiri Salim Uslu ile Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk'ün de katıldığı toplantıda son dönemde yaşanan güvenlik risklerinden örnekler verildi.


*Meclis'te ziyaretçi girişine çeki düzen


SİLAH SERGİSİ AÇILIR

Çiçek, özellikle milletvekillerinin araçlarında veya yaya olarak beraberinde giren özel ziyaretçilerin aranmamasının büyük risk oluşturduğuna işaret etti. Şentürk de yasaklı 27 kişinin milletvekiliyle birlikte binaya girdiğinin tespit edildiğini, yine ana kapıdan milletvekiliyle birlikte aranmadan geçen ziyaretçilerde daha sonra X-Ray'li kapılardan geçerken silah olarak kullanılabilecek bıçaklar, yasak maddeler yakalandığını belirtti. Bunun üzerine bir parti yetkilisi “Silah sergisi açsanız yeridir” dedi. Meclis Koruma Dairesi, “Meclis'e giremeyecekler” için oluşturduğu listede, eylem yapan, eylem potansiyeli bulunan veya güvenlik birimlerince canlı bomba ihbarı yapılan 311 kişi bulunuyor.

vatan, hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber