09/12/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avustralya'nın Sidney kentinde çeşitli temaslarda bulunacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Düzce'de saat 10.30'da, Valilik, Belediye Başkanlığı ve Kadın Dayanışma Merkezi'ni ziyaret edecek.
- Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, CRR'deki "Avrupa'dan Anadolu'ya Musevi Göçü" konulu toplantının 2. gününde, saat 09.30'da bir konuşma yapacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mardin'de valiliği, belediye başkanlığını ve AK Parti teşkilatını ziyaret edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, saat 10.00'da Malatya'ya gelerek Devlet Hastanesi'ni ziyaret edecek, daha sonra Vali Osman Derya Kadıoğlu ile görüşecek.
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, Ankara'da saat 11.00'de bir basın toplantısı yapacak.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Erzurum'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 5.Yerel Yönetimler Şurası, saat 14.00'te Alaaddin Keykubat Salonu'nda yapılacak.
- CHP'li 52 milletvekili, Kayseri'de çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık basın toplantısını gerçekleştirecek.
- FBI Başkanı Robert S. Mueller, Ankara'da yapacağı temasların ardından basın açıklaması yapacak.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Ankara Üniversitesi'nin 60. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ankara'da saat 14.00'te "Türkiye Türkçesi'nin 75 Yıllık Öyküsü" konulu panel gerçekleştirecek.
- Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanatevi, saat 20.30'da 'Denizatı' adlı oyunu sanatseverlere sunacak.
- Türkiye Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu, Ankara'da saat 14.00'te basın toplantısı düzenleyecek.
- Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, Ankara'da saat 11.00'de, ishal vakaları ile ilgili bir basın toplantısı yapacak.
- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Ankara'da saat 10.30'da, Sendika Yasası için dilekçe kampanyası başlatacak.
- Forza Fuarcılık tarafından 7. Hediyelik Eşya Fuarı, Ankara'da saat 11.00'de açılacak.
- İç Anadolu Medikalciler Derneği tarafından Ankara'da saat 10.00'da, 'Sağlık Sektöründe Kronikleşen Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri' konulu bir sempozyum düzenlenecek.
- Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Ankara'da saat 10.30'da, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İlköğretim Okulu'nda kurdukları su arıtma donanımını törenle hizmete açacak.
- Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçisi Petr V. Stegniy, Ankara'da saat 10.30'da, '20. Yüzyılda Rus-Türk İlişkileri' konulu fotoğraf sergisini açılışını yapacak.
- Ressam Ali Rıza Kılıç'ın sergisi, Ankara'da saat 18.30'da açılacak.
- Ünlü sanatçı Neşet Ertaş, Zeytinburnu Olivium Alışveriş Merkezi'nde saat 21.30'da, Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği yararına bir konser verecek.
- "Türkiye'de Azınlık Hakları Sorunu: Vatandaşlık ve Demokrasi Eksenli Bir Yaklaşım" konulu uluslararası konferans, saat 09.30'da The Marmara Otel'de başlayacak.
- Ünlü Modacı Cemil İpekçi'nin postacılar için hazırladığı kıyafetlerin tanıtımı, Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü Acıbadem Konukevi'nde gerçekleştirilecek.
- Erzincan Valiliği ve Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi tarafından Özel İdare Toplantı Salonu'nda saat 14.00'te, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Sözleşmesi'nin İçeriği ve Öngördüğü Denetim Mekanizması" konulu bir konferans düzenlenecek. Konferansa, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Bulut konuşmacı olarak katılacak.
- Kars, Kafkas Üniversitesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen "Küreselleşen Dünyada Türkiye'nin Siyasal, Sosyo-ekonomik, Kültürel ve Jeostratejik Konumu, 21. Yüzyıl Başında Atatürkçü Düşünce Sistemi Işığında Yeni Açılımlar" konulu sempozyum, saat 14.30'da başlayacak.
- Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından düzenlenen, "Uluslararası İletişim Düzeni Arayışları, Dünya İletişim Zirvesi ve UNESCO İletişim Politikaları" konulu konferans, saat 10.00'da Alaaddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başlayacak.
- Gima'nın yeni mağazası, Trabzon'un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Beldesi'nde saat 10.00'da açılacak.
- 'Şu Çılgın Türkler' kitabının yazarı Turgut Özakman, SAÜ'de saat 12.00'de, "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.
- Düzce'de "Aile Hekimliği Projesi" kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak saat 14.00'te bilgilendirme toplantısı yapılacak.
- Samsun'daki geleneksel Ramazan çadırına destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine, Büyükşehir Belediyesi ve KASİAD tarafından Büyük Samsun Oteli'nde saat 19.00'da plaket verilecek.
- DPT, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun'un gelecekteki stratejisini belirlemek ve bu yönde faaliyet göstermek üzere kurulan SABEK A.Ş.'nin değerlendirme toplantısı, saat 13.30'da Büyük Otel'de yapılacak.
- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in katılacağı İhracatta Risk Yönetimi konulu konferans, PAÜ'de saat 09.30'da yapılacak.
- Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci arasında, Denizli'de saat 15.30'da, konut kredisi protokolü imzalanacak.
- TOBB tarafından Pamukkale Colossae Otel'de saat 19.00'da, Müşterek Oda-Borsa toplantısı düzenlenecek.
- Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri pazaryerlerinde denetim yapacak.
- Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Godinho, saat 09.30'da İzmir Valiliği'ni ziyaret edecek.
- "İnsan Hakları ve Toplum" konulu konferans, İzmir Valiliği Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle İzmir Tabip Odası, İHD, ÇHD ve TİHV temsilcilerinin katılacağı basın toplantısı, İzmir Tabip Odası'nda saat 11.00'de yapılacak.
- Vicdani Retçi Mehmet Tarhan için dayanışma amacıyla İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 12.00'de basın açıklaması yapılacak.
- İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, saat 09.30'da, Yenişehir Gıda Çarşısı'ndaki esnafları ziyaret edecek.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni göreve başlayan personelle saat 09.45'te bir araya gelecek.
- Efes Pilsen Blues Festivali, İzmir Hilton Oteli'nde saat 16.30'da gerçekleştirilecek.
- Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenecek "Dönüştürülen Türkiye" konulu konferans, eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın katılımı ile saat 13.00'te Devlet Tiyatrosu salonunda yapılacak.
- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Melikahmet Caddesi ile Balıkçılarbaşı ve Turistik Cadde'de istikameti tek yönlü cadde uygulamasına geçilecek.
- Otomotiv sektörüyle ilgili olarak Almanya'nın Mannheim kentine giden 8 kişilik ekip Diyarbakır'a döndü. Konu ile ilgili saat 10.00'da Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı yapılacak.
- Elazığ Gaziler Derneği Başkanı Bilal Çoğanoğlu, saat 12.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek.
- İHD Siirt Şubesi üyeleriyle bazı sivil toplum örgütü mensupları, Hakkari'de gerçekleşecek olan 'Yürüyüş Mitingi'ne katılmak üzere saat 16.00'da Siirt'ten Hakkari'ye hareket edecek.
- Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün 57. yıldönümü nedeniyle saat 11.00'de Adliye Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenlenecek.
- Adana Ticaret Odası ile Türk Ekonomi Bankası arasında saat 11.00'de kredi protokolü imzalanacak.
- Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitim seminerinde, Halk Bankası Genel Müdürlüğü ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği'nden yetkililer, esnafları çeşitli konularda bilgilendirecek.
- Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, saat 13.00'te tayinlerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde saat 09.30'da "Yapılan Değişikliklerden Sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi" konulu bir konferans verecek.
- Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetintaş, Adana'nın Yumurtalık İlçesi'ndeki Merkez Balıkçı Barınağı'nda saat 11.00'de, BTC Projesi'nin neden olacağı olası çevre kirliliği ve bölge balıkçılarının sorunları ile ilgili basın toplantısı yapacak.
- 'Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği' Genel Başkanı Taner Ünal, Mersin'de saat 09.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) yeni vergi düzenlemeleri masaya yatırılacak.
- Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından engellilere yönelik meslek edindirme kursu açılacak.
- Halkı ücretsiz sağlık taramasından geçiren Novartis Sağlık Vagonu, saat 14.00'te Kütahya'ya gelecek.
- Kayseri Ticaret Odası (KTO), Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği işbirliği ile, "Tüketici Hakları" konulu bir konferans gerçekleştirecek. Konferansa TÜKO-BİR Genel Başkanı Prof. Dr. Hamil Nazik, konuşmacı olarak katılacak.
- Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğiyle "AB Sürecinde Türkiye'de Mobilya Sektörünün Sorunları" konulu bir toplantı düzenleyecek.
- Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından "15 Milyon Aileye, 15 Milyon Fidan" kampanyası kapsamında Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde saat 14.00'te fidan dikimi gerçekleştirilecek.
- Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından Sırrın Mahallesi'nde yaptırılan basketbol sahasının açılışı saat 14.00'te yapılacak.
- Malatyalı milli tekvandocu Battalgazi Özçınar, bayanların kapkaçtan nasıl korunacağını göstermek amacıyla saat 13.30'da bir gösteri yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, turizmcilerin toplantısında
- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC'deki turizm yatırımlarını değerlendirmek için Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği üyeleri ile saat 15.00'te Sait Halim Paşa Yalısı'nda bir araya gelecek.

TAV'ın basın toplantısı
- Atatürk Havalimanı Dış ve İç Hatlar Terminal Binası, Katlı Otopark ile Genel Havacılık Terminali'nin İşletme Hakkının Devri'ne ilişkin kira sözleşmesi kredi imza töreni ve basın toplantısı, saat 16.00'da Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Aras Cargo basın toplantısı
- Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Aras ve CEO Enis Karslıoğlu'nun katılacağı basın toplantısı, saat 10.00'da Kavacık'taki Aras Plaza'da yapılacak.

TMSF'den satış ihalesi
- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bünyesinde bulunan 24 gayrımenkulü saat 09.30'da TMSF Merkez Binası'nda satışa çıkaracak.

TESEV'den azınlık hakları konferansı
- Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı'nın (TESEV) "Türkiye'de Azınlık Hakları Sorunu: Vatandaşlık ve Demokrasi Eksenli Bir Yaklaşım" konulu konferansı, saat 09.30'da İstanbul The Marmara Oteli'nde yapılacak.

Türkiye'de "Ağrı" haritasının tanıtım toplantısı
- Klinik Farmakoloji Derneği, Türkiye Baş Ağrısıyla Savaş Derneği ve Türkiye Baş Ağrısı Derneği'nden oluşan konsorsiyum, "Türkiye'nin Ağrı Haritası Araştırması" sonuçlarını saat 10.30'da Swissotel'de açıklayacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Irak'ta seçimlere çok az bir zaman kaldı
- Irak halkı, ABD işgali ve devrik lider Saddam yanlılarının saldırıları altında seçimlere hazırlanıyor.

Blair, Avrupalı liderlerle görüşmeye devam ediyor
- AB Dönem Başkanlığı'nı yürüten İngiltere'nin Başbakanı Tony Blair, çok tartışılan AB bütçesini görüşmek üzere İrlanda, Yunanistan ve İspanya Başbakanları ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak.

Şiddetli depremden sağ kurtulanları şimdi de şiddetli soğuklar öldürüyor
- Pakistan'da 8 Ekim'deki depremde sağ kalanları şimdi de soğuklar öldürüyor. On binlerce çocuğun soğuktan ölebileceği uyarısında bulunan BM ve insani yardım kuruluşları, depremzedelere daha fazla yardım yapılması çağrılarını sürdürüyor.

Savaş suçlusu eski Hırvat General Ante Gotovina'nın yakalanması
- BM Savaş Suçluları listesinde yer alan ve uzun süredir kaçak olan eski Hırvat General Ante Gotovina, İspanya'da yakalandı. Gotovina'nın, Lahey'e götürülerek, savaş suçluları mahkemesine teslim edilmesi bekleniyor.

BM İklim Konferansı devam ediyor
- Dünya birçok ülkesinden yetkilinin katıldığı ve iklim değişiklikleri ile Kyoto Protokolü'nün ele alındığı BM İklim Konferansı devam ediyor.

İran'daki uçak kazası ile ilgili soruşturma devam ediyor
- İran'da meydana gelen ve 100'den fazla insanın öldüğü uçak kazası ile ilgili hükümet ve parlamento ayrı ayrı soruşturma yürütüyor.

İrlanda'da işçiler yürüyor
- İrlanda'nın başkenti Dublin'de işçi sendikalarının düzenlediği geniş katılımlı bir gösteri yürüyüşü yapılıyor.

Norveç Başbakanı Stoltenberg Afganistan'a gidiyor
- Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, Afganistan ziyaretine başlıyor.

Kamboçya'daki BM heyeti basın toplantısı düzenleyecek
- Kızıl Kemerler örgütünün yaşayan liderlerini soykırım suçlaması ile yargılayacak olan Kamboçya'da mahkeme hazırlıkları ile ilgili temaslarda bulunan 7 kişilik BM heyeti, basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Galatasaray Spor Kulübü'nün 100. Yıl etkinlikleri kapsamında İş Sanat Konser Salonu'nda 100. Yıl Senfonisi gerçekleştirilecek.
- Turkcell Süper Ligi'nin 16. haftasının açılış maçında Vestel Manisaspor ile Kayserispor, saat 20.00'de Manisa'da karşı karşıya gelecek
- Nuri Albayrak, saat 15.30'da Trabzon Zorlu Grand Otel'de, Trabzonspor başkanlığı için adaylığını açıklayacak.
- Marmaris'te Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından amatör kulüplere yardımda bulunan kişi ve kuruluşlara ödül verilecek.
- Dicle Üniversitesi, 1. Voleybol Ligi'nde mücadele eden takımın kurumsallaştırılması amacıyla saat 14.00'te Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği konferans salonunda Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber