'Bitkin' Rektörü fotoğraflamak için izin yok

Haber Giriş : 09 Aralık 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'den sonra Van'a giden CHP Lideri Deniz Baykal, 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ı, tedavi gördüğü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Jandarma, Baykal'a eşlik eden gazetecileri Aşkın'ın odasına almadı. Bunun üzerine savcıyı telefonla arayan CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, gazetecilerin de içeri alınmasını sağladı.

Baykal ile birlikte biz altı gazeteci de Yücel Aşkın'ın yanına girerek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Çok bitkin ve zayıflamış görünüyordu. Kanlanmış gözlerinin altı çökmüştü. Bizi görünce duygulandı, gözleri doldu. İçeri girince Aşkın'ın bir kare fotoğrafını çektim. Ancak jandarma hemen koluma atılıp, kareyi silmemi istedi. Bir süre direndim ama sonunda silmek zorunda kaldım.

Baykal, Aşkın'a, ?Buraya, milyonlarca vatandaşımız için geldim. Herkes sizi ilgi ve sevgiyle izliyor, takdir ediyor. Mücadelenizi herkes destekliyor. Çekilen acılar en kısa zamanda sona erecek. Türkiye için güçlüsünüz? dedi. Baykal'ın bu sözleri üzerine gözleri dolan Rektör Aşkın, teşekkür etti. Türkiye'nin her yerinden kendisine destek mesajları geldiğini ifade eden Aşkın, ?Telefon açmasını bile bilmeyen çocuklar arayıp destek veriyor. Telefon edenlere, ?Beni neden destekliyorsunuz, hortumcu olabilirim' diye soruyorum. Bana, ?Biz seni çok iyi tanıyoruz', karşılığını veriyorlar? diye konuştu.

Doktorlar, Aşkın'a yarın stent takılacağını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber