Aileden suç duyurusu: yürüyerek geldiği hastaneden cenazesi çıktı

Antalya'da emekli işçi 74 yaşındaki Rıfat Cengiz Elçi'nin, yürüyerek geldiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ihmaller sonucu öldüğünü iddia eden ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu ve ardından organlarını bağışladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Mart 2013 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aileden suç duyurusu: yürüyerek geldiği hastaneden cenazesi çıktı

TEKEL'den emekli Rıfat Cengiz Elçi, nefes darlığı şikayetiyle 10 Şubat günü saat 12.15'te hastaneye geldi. 1 çocuk babası Rıfat Cengiz Elçi'ye eşlik eden İlhan Elçi, kontrol için hastaneye gelen ağabeyinin, saat 19.30'da oksijen verilmek üzere servise yatırıldığını söyledi. Ağabeyine kıyafet almak için eve gittiklerini belirten İlhan Elçi, "Bizi servisin kapısına kadar gelip uğurladı. Eve ulaştığımızda Telefon geldi. Hastamızın yataktan düştüğü söylendi. Biz de hemen hastaneye geldik" dedi.

Ağabeyinin ayağa kalkmak isterken düşüp başını çarptığını, film çekimine yürüyerek götürülmek istenirken koridorda ikinci kez düştüğünü öğrendiklerini kaydeden Elçi, "Kafasının sağ tarafı ve ön tarafı ağır darbe alıp şişmişti. Şuuru kapalıydı. Sedyede götürülmesi gerekirken yürüyerek gitmesine neden izin verildi? Kafasından darbe alıp beyin kanaması ihtimali olan kişi uyanık tutulması gerekirken, neden diyazem verilerek uyutuldu? 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşti" diye konuştu.

Rıfat Cengiz Elçi'nin ihmaller sonrasında beyin kanaması geçirip hayatını kaybettiğini iddia eden ailesi, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu, ardından da organlarını bağışladı. Elçi'nin kullanılabilir durumdaki karaciğeri bir öğretmene hayat verdi.

'GÖĞÜS AĞIRISIYLA GELDİ BEYİN KANAMASINDAN ÖLDÜ'

Rıfat Cengiz Elçi'nin çok ileri görüşlü biri olduğunu ve organlarının bağışlanmasını istediğini belirten oğlu Hakan Elçi, "Yaşadığımız tüm bu olumsuzluk ve ihmaller zinciri sonunda babamızın 15 Şubat Cuma günü saat 13.30'da beyin ölümü gerçekleştiğini söylediler. Elçi ailesi olarak bir araya geldik. Acımızı içimize gömdük ve organ bekleyen hastaları düşündük. Babamız öldü organları başkalarında yaşasın istedik ve organlarını bağışladık. Karaciğeri ile bir öğretmenin hayata tutunduğunu öğrendik. Babamızın karaciğeri ile yaşatılan öğretmen bizim tesellimiz oldu. Göğüs ağrısıyla geldiği hastanede beyin kanamasından ölen babamızın ölümüne neden olan gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz" diye konmuştu.

Hastane yetkilileri ise ailenin iddialarıyla ilgili incelemenin sürdüğünü, şu aşamada bir açıklama yapmanın doğru olmayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber