Yeni doğan bebeğe cerrah eldiveni verdiler iddiası

Amasya'da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde geçen pazar günü erkek çocuk dünyaya getiren 31 yaşındaki Safiye Demir, kuvöze alınan oğlunun ağzına hemşireler tarafından cerrah eldiveni konulduğu için bebeğinin kalbinin durduğunu iddia etti. Samsun'da özel bir hastaneye sevk edilen bebeğin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mart 2013 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni doğan bebeğe cerrah eldiveni verdiler iddiası

Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde geçen pazar günü saat 09.30'da erkek bebek dünyaya getiren Safiye Demir, oğlunun hastanede görevli hemşirelerin ihmali sonucu kalbinin durduğunu iddia etti. Çocuğunun 3 kilo 800 gram ve 52 santimetre boyunda sağlıklı dünyaya geldiğini ifade eden anne Safiye Demir, şöyle konuştu:

"Bana doğum öncesinde çocuğun ana rahminde kendi dışkısını yuttuğunu, bu yüzden kontrol amacıyla kuveze alınması gerektiğini söylediler. Doktora çocuğumu sorduğumda sağlıklı olduğunu ve akşam saatlerinde emzirmemem kaydıyla görebileceğimi belirtti. Çocuğumu görmeye yoğun bakım odasına gittiğimde orada bilgisayar başında oturan iki hemşire vardı. Onlara çocuğumu görmek istediğimi söyledim. Cevap alamayınca kuvözdeki çocuğumun yanına gittim. Çocuğumu kuvezin içinde morarmış vaziyette ve ağzında da bir cerrah eldiveni ile gördüm."

Bebeğinin eldivenin bir parçasını yuttuğunu iddia eden Safiye Demir, şöyle dedi:

"Bunun üzerine hemen hemşireleri ikaz ettim. Koşarak çocuğun yanına geldiler ve eldiveni ağzından çekerek aldılar. Çocuğun ağzından bu esnada köpük geldi. Onlara çocuğumun ağzındaki eldiveni sorduğumda bana, 'Anne memesini unutmasın diye ağzına eldivenin bir parmağını veriyoruz. Bu her zaman uyguladığımız bir yöntem' diye cevap verdiler. Daha sonra beni hemen dışarı çıkarttılar. Ardından doktor geldi ve yaklaşık 1 saat boyunca bebeğimin kalbini çalıştırmaya uğraştı. Çocuğum şimdi makineye bağlı yaşıyor."

Yaşadıkları olayların başkalarının başına gelmemesi için yasal haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten baba, 33 yaşındaki Emre Demir ise, "Çocuğumuza 'Emir Muhammet' adını verecektir. Çocuğum kuveze sağlam girdi ama şimdi yoğun bakımda. Durumu ciddi. Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi. Bebeğin sevk edildiği Samsun'daki özel bir hastenede durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Yetkililer, "Bebek hastanemize geldiğinde sadece kalbi çalışıyor, beyin fonksiyonları ise yok denecek kadar azdı. Şuanda da değişen fazla bir şey yok. Makineye bağlı olarak yaşıyor. Beyin fonksiyonlarını normale çevirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri de ailenin iddiasını yalanladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber