Okulların 100 metre yakınında sigara satışı yasaklanıyor

Haber Giriş : 10 Aralık 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Alt Komisyonu, sigara içmeyi tamamen yasaklayan kanun teklifinde düzenlemeye gitti.

Komisyon okul ve hastanelerde sigara içmeyi yasaklayan hükümleri genişletti. Eğitim, spor ve kültür kurumlarının 100 metre yakınında sigara satışı yasaklandı. Daha önce de okul ve diğer eğitim kurumlarının 100 metre yakınında alkol satışı yasaklanmıştı. Kahvehane, lokanta ve kafeteryalarda sigara içmeyi tamamen yasaklayan kanun teklifinin, TBMM Sağlık Alt Komisyonu'ndaki görüşmelerinde tiryakiler galip geldi. Komisyon, teklifte yaptığı değişiklikle kahvehane ve kafeteryaların sahip olduğu alanların yarısında sigara içilmesine izin verdi. Buna göre kahvehane ve kafeteryaların yarısı sigara içenlere yarısı içmeyenlere ayrılacak. Köy kahvelerinde bu tür bir ayrımın yapılamayacağını savunan komisyonun AK Partili üyeleri, 50 metrekareden küçük kahvehane ve kafeteryaları bu uygulamadan 3 yıl muaf tuttular. Kanun teklifindeki diğer düzenlemeler ise şöyle:

Spor salonları, fuar, alışveriş merkezleri, eğlence merkezleri, ibadethaneler, bilardo, bowling salonları, toplu taşıma araçları, bekleme salonları, toplantı salonlarında sigara içilemeyecek.

Sayılan mekanların kapalı bölümlerinde imkan bulunursa sigara içenler için odalar oluşturulacak.

Sigara üreticisi firmalar, marka ve amblemlerini kullanarak hiçbir etkinliğe destek olamayacak.

Tütün ürünlerinin fiyat değişikliğini duyurmak için basın-yayın organlarına ilan verilemeyecek.

Televizyon yayınlarında, açık hava ya da kapalı mekanda yapılan sahne gösterilerinde, rol gereği de olsa tütün ve tütün ürünleri kullanılamayacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, polisler, özel güvenlik elemanları ve belediye zabıtaları üniformalı olarak sigara içemeyecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber