Marmaris Köy Hizmetleri kampı paylaşılamıyor

CHP Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Suat Esin, 19 yıllığına İl Özel İdaresi'ne tahsisli olan Köy Hizmetleri Kampı'nın, hayali gerekçelerle Çevre ve Orman Bakanlığı'na iade edilmek istendiğini öne sürerken, "Birilerine peşkeş mi çekilmek isteniyor?" diye düşünmeden edemiyoruz" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mart 2013 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Marmaris Köy Hizmetleri kampı paylaşılamıyor

İçmeler Beldesi, Kızılkum Mevkii'ndeki 30 dönümlük alan, 1982 yılında, bedelsiz olarak 49 yıllığına, Köy Hizmetleri ve Kooperatifler Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Araziye, personel eğitim merkezi yapıldı. Uzun yıllar Tarım ve Köy Hizmetleri Bakanlığı personeline hizmet veren tesis, 2005 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kaldırılması ardından Muğla Tarım İl Müdürlüğü'ne devredildi. Bu tarihten itibaren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü Marmaris Eğitim ve Dinlenme Tesisi olarak hizmet vermesi düşünülen tesis, bir türlü hizmete girmedi. Atıl durumda kalan tesis, 3 yıl sonra mahkeme kararıyla Çevre ve Orman Bakanlığı'na geçti. Dönemin Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'ın girişimleriyle Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nde açılan dava sonunda tesislerin Muğla İl Özel İdaresi'ne 19 yıllığına tahsisi yapıldı.

Plan ve Bütçe ile Turizm, Gençlik ve Spor Komisyonları'nca Köy Hizmetleri Kampı'nın, 2012 yılında turizme kazandırılması için görüş birliğine varıldı. Bu sürecin başlatılması ve tesislerin İl Genel Meclisi'ne kazandırılmasında önemli rol oynayan CHP'li Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Suat Esin'in çalışmalarıyla 31'i betonarme, 2'si prefabrik toplam 33 ev, 171 yatak, su deposu, çamaşırhane, personel yemekhanesi, restoran, kafeterya, market, spor salonu, mescit, depo, ambar, kuaför salonu, müdür ve muhasebeci odası, bilardo ve masa tenisi salonu, santral ve güvenlik odası bulunan tesisin, sadece plajı ve kafeteryası geçen yıl hizmete açıldı. Meclis üyelerinden 2 lira, dışardan gelenlerden ise 4 lira giriş ücreti alınan tesis böylelikle canlandırıldı.

Konaklama alanları ve müştemilatının da elden geçirilip, hizmete kazandırılması planlanırken tesisin amacı dışında kullanıldığı gerekçesiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na iadesi gündeme geldi.

"PEŞKEŞ ÇEKİLMEK İSTENİYOR" İDDİASI

Tesisin kendilerinden alınıp, birilerine peşkeş çekilmek istendiğini ileri süren Esin, şöyle dedi:

"Yasa gereği kiraya veremiyor veya yap işlet modelini harekete geçiremiyoruz. Sadece Özel İdare'nin işletmesi gerekiyor. Önümüzdeki bürokratik engelleri tek tek kırıp geçen yıl halka açılmasını sağladık. Şezlonglar kondu, tuvalet ve duşlar faaliyete geçirildi. Kışın 2, yazın 5-6 özel idare personeli burada görev yaptı. Buradan herkes faydalanabiliyor. Bu sene de buranın temizliğinin ve gerekli tadilatının yapılarak 1 Mayıs'ta tekrar turizme hizmet vermesini istedik. Fakat güzel bir yer olduğu için herkesin gözü burada. Birileri ellerinde fotoğraf makineleri ve kameralarla gelip buranın amaç dışında kullanıldığını söyleyerek çekimler yapmış. Marina yapmak isteyenden tutun da "Okul, rehabilitasyon merkezi, milli eğitim için kullanalım' diyenler çok. Bunların hiç birinden bizim haberimiz olmuyor. Haberimiz olmadığı için kafalarımızda soru işaretleri oluyor. Büyükşehir olan Muğla'da yasa gereği 31 Mart 2014'de Özel İdare lağvedilip, yerini Belediye Meclisi'ne bırakacak. Büyükşehir CHP'li olacağı için burayı bir an önce kapmak istiyorlar. Böyle güzel bir yeri, "Birilerine mi peşkeş çekecekler?' diye düşünmeden edemiyoruz. Biz de bunun için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Marmaris'in en nadide yeri ve plajında doğal kumu olan tek yer burası."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber