Sahabe projesinin startı verildi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meftun bulunan Hz. Safvan Bin Muattal'ın (ra) kabrinin bulunduğu yerde Sahabe Projesinin ilk ayağı olan cami yapımı çalışmaları başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2013 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahabe projesinin startı verildi

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Saahabe alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Sahabe'yi ziyarete gelen vatandaşlardan yoğun ilgi gören Vali Mahmut Demirtaş, burada uygulanacak proje ile ilgili vatandaşlarla sohbet ederken, kendisine çay ikram edildi.

Vatandaşlar, bugüne kadar Sahabe kabri ve çevre düzenlemesine gereken önem verilmediğine işaret ederek, çalışmaların son dönemde hız kazandığını ifade ettiler.

Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, "Sahabe Projesinin hayata geçirilmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışma arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir gayret sarf ederek, çalışmalarımızı bu yönde artırdık. Daha önce 156 dönümlük olan ve yaklaşık 25 dönümlük alanı kullanılabilir olan Sahabe alanını bugün itibariyle devlet hazinesine ait alanlarında tahsisi ile birlikte bin dönüme ulaştırdık. Son olarak Şanlıurfa Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimler sonucu bu kurumdan da onay alınarak, bu alanların tapu tescil, ifraz ve parselasyon işlemlerini tamamladık. Sahabe alanında uygulanacak olan devasa projenin hayata geçirilmesi için sırasıyla 1/100.000, 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli çevre, vaziyet ve uygulama planlarının mühendisler ve şehir plancıları tarafından tamamlandı. Sahabe alanında şu anda gece gündüz demeden çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Caminin temele hazır hale getirilmesi için şimdiye kadar yaklaşık 50 Bin metre küplük hafriyat kazıldı ve çevre alanlara dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Caminin Mimari projesi ve zemin etüdü tamamlanmış ve temelinin atılmasına hazır hale getirilmiştir. Diyanet İşleri Başkanımızın katılımı ile 15 Nisan'da camimizin temelini atacağız.

15 Nisan'da temeli atılacak cami ile birlikte hayata geçireceğimiz Sahabe Projesi, modern mimarinin bütün özelliklerini yansıtacaktır. Bununla birlikte bu alana pansiyon, şadırvan, kafe-restoran, kurban kesim yeri, dükkanlar, otoparklar, çeşmeler, süs havuzları, piknik masaları, pergole ve gölgelikler, WC'ler, araç yolları, yaya yolu ve meydanlar, yeşil alan düzenlemeleri ve ağaçlandırmalar yapılacaktır" dedi.

Samsat ilçesi Sahabe alanındaki incelemelerin ardından Vali Mahmut Demirtaş, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında temeli atılan Nissibi Köprüsünün yapıldığı alana geçerek, burada yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, köprünün inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vali Mahmut Demirtaş, "Bu köprünün hizmete açılmasıyla birlikte Adıyaman hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi hem de Akdeniz Bölgesi ile ticari yönden önemli bir gelişme sağlayarak, transit bir il olma özelliğini de beraberinde getirecek. Adıyaman huzuru ve refahı ile her alanda kalkınmış bir il olması çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber