Photoshop'tan çözülen cinayete iki müebbet çıktı

Konya'da eğlence ayarladıkları hayat kadının kazandığı 500 lirayı paylaşmadığı için öldüren iki zanlıya müebbet hapis cezası verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2013 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Photoshop'tan çözülen cinayete iki müebbet çıktı

Konya'da para karşılığı eğlence ayarladıkları hayat kadının kazandığı 500 lirayı paylaşmadığı için öldüren iki zanlıya da mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi. Polis, zanlılara öldürülüp tanınmaz hale getirilen kadının yüzü temizlenip fotoğrafları çekilerek photoshopta düzenlenmesinin ardından kimliği belirlenerek ulaşmıştı.

Olay, 14 Aralık 2007 tarihinde merkez Karatay ilçesi Aslım Çöplüğü yolunda bıçaklanarak öldürülmüş

kadın cesedi bulunmuş, Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri yüzü tanınmaz hale gelen cesete makyaj yaparak çektiği fotoğrafı photoshop ile düzelttikten sonra kimliğini belirlemişti. Seda rumuzuyla hayat kadınlığı yaptığı belirlenen 38 yaşındaki Nazlı Karakuş'un son olarak Aksaray'ın Eskil ilçesinde bir bağ evindeki eğlenceden sonra

kendisine iş ayarlayan Yüksel Yalvaç ve Nuri Yaşar Mutlu ayrıldığı belirlenmişti. Yakalanan şüphelilerden Yüksel Yalvaç, " Nazlıyı Nuri öldürdü, aşağı attı" demiş, Nuri Yaşar Mutlu'da "Nazlıyı, Yüksel öldürdü, attı" demişti. Cinayetin nedeninin ise eğlence dönüşünde Nazlı'nın kazandığı 500 liranın paylaşılamamasından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde

yargılaması devam eden cinayet davasının geçtiğimiz yılın Haziran ayında her iki zanlıya da müebbet hapis cezası verilmişti.

Yargıtay 1. dairesi tarafından bazı tanıkların dinlenmesi için karar bozuldu. Bozma davasının ardından duruşma dün yeniden yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Yüksel Yalvaç ve Nuri Yaşar Mutlu ile sanık avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, tanıkları tekrar dinledi. Olayla ilgili görgüye dayalı bilgileri olmadığı belirlenince mahkeme heyeti tekrara karar vereceklerini açıkladı.Sanıkların bir birini suçladığı davada Cumhuriyet savcısı sanıkların kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklar, cinayeti bir birlerinin üzerine attı.

Mahkeme heyeti de her iki sanık hakkında kasten adam öldürmekten Türk Ceza Kanunun 82/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası verdiklerini açıkladı. Sanıklara daha öncede Nazlı Karakuş'u fuhuşa teşvik etmek suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber