2013 yılı hac kesin kayıtlarında izlenecek yol

2013 Yılı Hac kesin Kayıt tarihleri ile kesin kayıtlar esnasında izlenecek yol ve Hac ücretleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 2013 yılı hac kuraları, 28 Mart 2013 Perşembe günü Saat: 10:00'da Başkanlığımız konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık bir şekilde vatandaşlarımızın katılımıyla çekilmiştir.

2- Hac kurasına katılan vatandaşlarımız, kura sonuçlarını aynı gün Saat: 18:15'den itibaren TC kimlik numaralarıyla Genel Müdürlüğümüzün http://hac.diyanet.gov.tr adresinden öğrenmeye başlamışlardır.

3- Hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın "Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi" T.C. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü (NVİ) sistemine kayıtlı ev adreslerine PTT yoluyla taahhütlü ve kurye ile teslim edilecektir.

4- Bu belgeleri alan vatandaşlarımız, ellerine ulaşan belge ile beraber 08 Nisan 2013 Pazartesi günü sabah Saat: 09:30'dan itibaren internet ortamında organizasyon tercihlerini Diyanet veya Acente olarak seçebilecekleri gibi, başvuruda bulundukları ilin İl Müftülüklerine veya Başkanlığımız ile sözleşme imzalayan yetkili acentelerden birine bizzat başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

5- İnternet ortamında hacca gitmek üzere organizsyon tercihinde bulunanlardan Başkanlığımızı tercih edenlerin bulundukları İl Müftülüklerine; Acenteleri tercih edenlerin ise yetkili acentelerden birine kesin kayıt tarihleri arasında mutlaka başvurmaları gerekmektedir. Aksi taktirde kesin kayıtları yapılmamış olacaktır.

6- Başkanlığımızca hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi http://hac.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

7- PTT Kargo ile teslim edilecek "Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi" kişiye özel bir şifre içerdiğinden bu belgenin ikinci şahıslara veya kurumlara teslim edilmemesi ve kaybedilmemesi gerekmektedir.

8- Söz konusu belgenin kayıp edilmesi veya ikinci şahıslara teslim edilmesi halinde sorumluluk belge sahibine ait olacaktır.

9- Her ne sebeple olursa olsun kendilerine "Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi" ulaşmayan veya belgelerini kaybedenler, bu belgelerini kayıt oldukları İl Müftülüklerinden 08 Nisan 2013 Pazartesi gününden itibaren almak suretiyle kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Bu durumda eski belgeler ile şifrelerin bir geçerliliği olmayacaktır.

10- Ülkemiz hac mevzuatına göre; Hac kontenjanının %60'ı Diyanet, % 40'ı Acentelerin kayıt hakları olduğu ve bu oranın kayıt esnasında korunacağı, dolayısıyla vatandaşlarımız gittikleri müftülüklerde veya acentelerde mutlaka yer olup olmadıklarını kontrol ettirmeleri, yer varsa kesin kayıt belgelerini vermeleri gerekir.

11- Vatandaşlarımızın her ne sebeple olursa olsun, yerine getirilmesi mümkün olmayan vaadlere itibar etmemeleri gerekmektedir.

12- Belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 25 Nisan - 03 Mayıs 2013 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıt alınacaktır.

13- Çekilen kura sonucu hacca gitmeye hak kazanamayanların adreslerine her hangi bir belge gönderilmeyecektir.

Hac Konaklama Türleri ve Fiyatlar BROŞÜRÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber