Simav'da Kur'an ziyafeti

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nce düzenlenip Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Liseleri arası '4. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları'nın il elemeleri yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Simav'da Kur'an ziyafeti

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nce düzenlenip Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İmam Hatip Liseleri arası '4. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları'nın il elemeleri yapıldı.

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen yarışma Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan Simav İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Güre, Arapça'nın günümüzde 25 Arap ülkesinde yaklaşık 350 milyonun konuştuğu bir dil olduğunu söyledi. Arapçanın bütün Müslümanlar için önemli bir dil olduğunu ifade eden Güre, "Bu sebeple günümüzde Arapça her geçen gün tıpkı geçmişte olduğu gibi bir dünya dili olma yolunda hızla ilerlemektedir. Arapçanın dini kültürel siyasi ve ekonomik nedenlerle önem kazanması Arapça öğrenimine olan ilgiyi dünyanın dört bir yanında artırmaktadır" dedi.

Arapça bilgi, şiir okuma ve musiki olmak üzere 3 dalda yapılan yarışmalar sonunda bilgi dalında Kütahya Akşemsettin İmam Hatip Lisesi, şiir dalında Kütahya İmam Hatip lisesi ve musiki dalında da Gediz İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Yarışmada başarılı öğrencilere 9 tablet bilgisayarların yanı sıra çeşitli ödül ve hediyeler dağıtıldı. Dağıtılan 9 tablet bilgisayarın üçünü Simav Belediyesi karşıladı.

Yarışmaya Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Çelik, şube müdürleri, Simav Müftüsü Yakup Yüksel, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, şube müdürleri, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Güre, daire ve okul müdürlerinin yanı sıra öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

EĞİTİME HİZMETİ GÖREV KABUL EDİYORUM

Jeotermalli Belediyeler Birliği'nin nisan ayı olağan toplantısına katılmak İzmir'de bulunan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, İHA muhabirine telefonla yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlçe dışında oluğu için yarışmayı izleyemediğini anlatan Başkan Karahan, başarılı öğrencilere dağıtılan 9 tablet bilgisayarın üçünün Simav Belediyesi tarafından karşılandığını bildirdi. Karahan, 4 yıllık görev sürecinde hep eğitime hizmeti görev kabul ettiğini ve bu yüzden de eğitime sonuna kadar destek olmaya kararlı olduklarını ifade ederek, "Belediye bütçemiz müsait olsa ilçedeki tüm öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıtacağız. Çünkü biz şunu iyi biliyoruz ki, bilgisayar kullanan çocukların özgüveni arttığı gibi teknolojiyi çok iyi kullanma yetenekleri de gelişiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber