Çocuğunuzu tam iyileşmeden okula yollamayın!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salgın hastalıklara yakalanan çocukların, tam iyileşmeden okullarına gönderilmesinin salgın hastalıklara sebep olduğunu belirtildi...

Salgın hastalıklara yakalanan çocukların, tam iyileşmeden okullarına gönderilmesinin salgın hastalıklara sebep olduğunu belirtildi...

Biolog Vasfiye Goca, salgın grip ve öksürük hastalıklarına yakalanan çocukların, tam iyileşmeden yuva, ana okul ve ilköğretim okullarına gönderilmesinin salgın hastalıklara sebep olduğunu söyledi.

Hasta çoçuklar tam iyileşip tedavileri bitmeden okullarına ellerinde "antibiyotik ilaçlarla" gönderiliyor diyen Biolog Goca şöyle şunları tavsiye etti:

"Grip, öksürük ve diğer ateşli hastalıklara yakalanan çocuklar anneler tarafından iyileştirilmeden okullara gönderilince, her sınıf da 20-50 arası öğrencinin bulunduğu okullarda, sağlıklı çoçuklar daha çabuk hastalığa yakalanıyor.

Her anne, hasta olan yuva, ana okul ve ilköğretim öğrencisi çocuğunun tam olarak iyileşmesini beklemeli. Pek çok özel yada devlet okulunda anneler, çocukların ellerine "antibiyotik ilaçları" vererek, beslenme çantalarna şurupları koyarak sınıflara gönderiyor. Bu çok yanlış.

Direnci kuvvetli olmayan sağlıklı çocuklar böylece daha kolay mikrop kapıp, hastalığa yakalanıyor. Sonra çeşitli hastalık salgınları toplumun ve öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor. Bu dikkatsizlik yüzünden Devletin sağlık harcamaları milyonlarca doları buluyor. Hasta bir toplum teşekkül ediyor."

TAVSİYELER

Kış aylarında çocukların ve büyüklerin hergün sabah akşam 1 bardak portakal suyu içmesini, bol miktarda meyve ve sebze yemesini tavsiye eden Biolog Goca, çocukların ve büyüklerin sıkca ellerini sabunla yıkamasını, bulunduğu ev, okul, iş yeri ortamını zaman zaman camları açarak havalandırmasını böylece mikropların daha çabuk öleceğini hatırlatıyor.

Çocukların iyi beslenmesi, sabah kahvaltılarına önem vermesini isteyen Goca, çocukların ve büyüklerin öpüşmemesini, salgınların geçmesine kadar ayrı bardak, tabaklar kullanılmasını tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber