Emekli Sandığı Kanunu'nda değişiklik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda uçucu, denizaltıcı, dalgıç, kurbağa adam ve paraşütçü olarak çalışan personelin hizmet sürelerine, bu görevlerde geçirdikleri fiili hizmet sürelerinin her yılı için 6 ay itibari hizmet süresi eklenmesine ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin fiili hizmet sürelerine ek süre eklenmesini öngören Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alındı.

Tasarıyla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın, yapılan yasal düzenlemeyle, personeli konusunda müstakil yapıya kavuştuğunu ifade ederek, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan personelin, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na geçtiğinde, daha önce yararlandığı haklardan mahrum kaldığını kaydetti.

Bu haksızlığın giderilmesi için düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirten Harput, düzenlemeden, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapan 145 personelin yararlanacağını söyledi.

İTFAİYE, ZABITA VE ÖZEL GÜVENLİK

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli açısından yapılan düzenlemenin doğru ve yerinde olduğunu belirtti. Baratalı, zor koşullarda görev yapan özel koruma ve güvenlik ile zabıta görevlileri ve itfaiye mensuplarının fiili hizmet sürelerine ek süre eklenmesi gerektiğini belirterek, bu yönde tasarıya madde eklenmesi için önerge verdi.

ANAVATAN Diyarbakır Milletvekili Muhsin Koçyiğit de itfaiye teşkilatı mensupları açısından tasarıda düzenlemeye yer verilmesi için önerge verdi. AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan, özel güvenlik görevlileri, zabıta ve itfaiyenin durumunun, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı görüşülürken tartışılabileceğini söyledi.

Müsteşar Harput, önergelere katılmadıklarını belirtti. Daha sonra yapılan oylamada, CHP ve Anavatan Partisi'nce verilen önergeler reddedildi. Komisyon'da, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda uçucu, denizaltıcı, dalgıç, kurbağa adam ve paraşütçü olarak çalışan personelin hizmet sürelerine, bu görevlerde geçirdikleri fiili hizmet sürelerinin her yılı için 6 ay itibari hizmet süresi eklenmesine ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.

SÜRE KISITLAMASI KALKTI

AK Parti milletvekillerince verilen bir önergeyle, kabul edilen tasarıya şehit ve gazilerin öğrenci olan çocuklarına yapılan eğitim ve öğretim yardımı konusundaki süre kısıtlaması kaldırıldı.

Emekli Sandığı Kanunu'nun, şehit ve gazi çocuklarına sadece Ekim ayında eğitim ve öğretim yardımı yapılmasını düzenleyen maddesi, önergeyle değiştirildi. Yeni düzenlemeye göre, eğitim ve öğretim yardımı verilmeye Eylül ayında başlanacak ve kayıt yaptırma veya kayıt yenileme işlemleri Eylül ayından sonra tamamlanan öğrencilere de aynı eğitim ve öğretim yılı içinde başvurdukları tarihten sonra ödeme yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber