Antalya'da domates, ekmek ve soğanlı 2b eylemi

Antalya'da 2B hak sahipleri ile Halkevleri üyesi bir grup, rayiç bedellerin yüksek olduğu gerekçesiyle eylem düzenledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da domates, ekmek ve soğanlı 2b eylemi

Antalya'da 2B hak sahipleri ile Halkevleri üyesi bir grup, rayiç bedellerin yüksek olduğu gerekçesiyle eylem düzenledi. Ekmek, domates ve soğan yiyen köylüler, rayiç bedellerin düşürülmesini istedi.

Antalya'da yaklaşık 2 aydır 2B arazilerinin rayiç bedellerinin yüksek olduğu gerekçesiyle çeşitli eylemler düzenleyen Aksu ve Kepez ilçeleri köylüleri, yaklaşık 1 aylık aranın ardından yeniden eylem düzenledi. Antalya Defterdarlığı önünde 50 kişiden oluşan Halkevleri üyeleriyle köylüler, ellerindeki dövizlerle 'Barınma hakkımız söke söke alırız', 'İşgalci değiliz hak sahibiyiz' şeklinde slogan attı. Yanlarında domates, ekmek ve soğan getiren bazı köylüler ise yetiştirdikleri sebzelerden yiyerek eyleme destek verdi.

Kendilerinden istenen parayı vermelerinin imkansız olduğunu belirten hak sahibi Raziye Karabulut, "Başbakana oyumu verdim. Onu başa biz çıkardık. Ben gece gündüz haber bekliyorum. Allah birdir, ikinciyi Erdoğan bildim. Erdoğan'a şu soruyu soruyorum; Ölüm döşeğine yattığında bizimle helalleşebilecek mi?" dedi.

Köylüler adına konuşan Halkevleri üyesi Kutay Meriç, 2B adı verilen arazileri köylülerin yaşanabilir bir alan yaptıklarını ve uzun süredir yasal sahipleri olmayı beklediklerini belirtti. Sıradan bir köylüden 1 milyon, 2 milyon gibi rakamlar istendiğini anlatan Meriç, "Bilmezler mi ki, bu rayiç bedel dayatılırsa bu köylü toprağını terk etmek zorunda kalır. Geçimini gelirini kaybeder" dedi.

Eyleme sloganlar atarak son veren köylüler olaysız şekilde dağıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber