Sağlık Bakanlığı, âcil sağlık hizmeti veren hekimler için sertifika programı başlatıyor. Sertifika almayan hekimler, âcil hizmet veremeyecek.

Haber Giriş : 08 Aralık 2003 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, âcil sağlık hizmeti veren hekimler için sertifika programı başlatıyor. Sertifika almayan hekimler, âcil hizmet veremeyecek.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Rahmi Acar, âcil sağlık hizmetlerini iyileştirmek için ''Âcil Pratisyen Hekim Sertifika Programı'' başlatacaklarını bildirdi.
Acar, 112 istasyonlarında veya hastane âcil servislerinde hizmet veren personelin, Ocak ayından itibaren, ''Acil Pratisyen Hekim Sertifika Programı''na tabi tutulacağını söyledi. 6 günlük eğitimde, Dünya standardındaki ''temel âcil hekimliği'' programının uygulanacağını ifade eden Acar, bu kapsamda, acil eğitimi konusunda nelere ihtiyaç olduğunu belirlemek üzere 81 ile faks gönderdiklerini, geri bildirimlerde ortaya çıkacak talep ve ihtiyaçlara göre eğitim programı düzenleyeceklerini kaydetti.
Âfetlerde yapılacak organizasyonlarda kolaylık sağlamak için belirlenen 14 koordinatör ilde hekimlerin 3'erli gruplar halinde eğitime alınacağını bildiren Acar, eğitimi tamamlamayan personelin, 112 istasyonlarında ve hastanelerin acil servislerinde çalışamayacağını bildirdi.
Acar, acil çalışanlarının diğer sağlık personeline göre daha riskli görev yaptığını vurgulayarak, sertifika programının Türkiye genelinde tamamlanmasının ardından acil çalışanlarının özlük haklarına ilişkin iyileştirmeye gideceklerini söyledi.
Rahmi Acar, 112 istasyonları ve hastanelerin acil servis çalışanlarının erken emeklilik, iş riski tazminatı, özel hizmet tazminatı almaları konusunda düzenleme yapılacağını kaydetti.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber