Kimsesiz çocuklara dansözlü yılbaşı eğlencesine kınama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2005 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği (Yurt-Ay-Der) Adana Şube Başkanı Osman Yıldız, kimsesiz çocuklara yönelik dansözlü Yılbaşı eğlencesini kınadı.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 0-6 Yaş Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği tarafından Mavi Sürmeli Oteli'nde organize edilen ve amacı derneğe gelir temin etmek olan gecede, 4-10 yaş arasındaki yurt çocuklarına dansöz izlettirilmesini basından öğrendiklerini belirterek, "Kimsesiz çocukları koruma adı altında kurulan bir derneğin, kimsesiz çocukları nelerden koruduğunu dansöz izletmeleriyle öğrendiğimizde, Yurt-Ay-Der olarak inanın büyük bir üzüntü içine girdik. Sevgi ve şefkate ihtiyaçları olan bu kimsesiz çocukların istismar edilmeleri, derneğe gelir elde etmek amacıyla otele taşınarak dansözlerle eğlendirilmeleri yurtlarda yetişen ve o çocuklar gibi aynı yoldan geçen bizleri üzmüştür, derinden yaralamıştır" dedi.
Çocukların otele taşınmasına müsaade edenlerin de dansöz programını hazırlayanlar kadar sorumluluk altında olduğunu vurgulayan Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti:

"Olayı esefle kınıyoruz. Mülki amirlerimizin konu hakkında hassasiyetlerini bildiğimizden, konunun üzerine gideceklerine olan inancımızı yenileyerek, bundan sonraki olaylara 'dur' diyebilmek açısından yetkililerimizin harekete geçeceğine inanıyor, bahse konu derneği ve yöneticilerini kınıyoruz."

AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü de çocuklara yönelik gecede dansöz oynatılmasını son derece çirkin ve düşüncesizce bulduğunu ifade ederek, çocuklar yararına kurulan bu derneğin, gerçek amacının farkında olmadığının bu olaydan anlaşıldığını kaydetti.

Yaşları 4 ila 10 arasında değişen çocukların karşısına ne mantıkla dansöz çıkarıldığını anlayamadığını belirten Börü, dernek yetkililerinin "Çocuklara sürpriz yaptık" açıklamasını ise, "Özrü kabahatinden büyük bir söz" olarak nitelendirdi. Çocukların gülmesi ve eğlenmesi isteniyorsa onların mutlaka yaşlarına uygun tiyatro ve filmlere götürülmesi gerektiğini, dansözlerle yapılan etkinliklerin çocukların zihinlerini bulandırmaktan öte gitmeyeceğini ve zarardan başka hiçbir şey vermeyeceğini savunan Börü, konunun soruşturulması için üzerine düşeni yapacağını belirterek, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın suiistimaline hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber