Öğretmenevinde türban karmaşası

Haber Giriş : 27 Aralık 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenevleri ve sosyal tesisler yönetmeliğini değiştirdi. Yeni yönetmelik, Tebliğler Dergisi'nin aralık sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Eski yönetmeliğin 47'nci maddesindeki, 'Kurumlara gelen üyelerin kılık kıyafetleri 'Devlet Memurları Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uygun olur. Üyelerin memur olmayan anne, baba eş ve çocuklarının kılık ve kıyafetlerinin sade ve temiz olmasına dikkat edilir' hükmü, yeni yönetmelikten çıkarıldı.

TAVLAYA DA SON

Bu düzenlemenin türbanın önünü açmak için yapıldığını söyleyen Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 'Yöneticiler zaten türbana göz yumuyordu. Şimdi yasal engel de kalmadı' diye konuştu. Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk de 'Bu düzenleme ile bir şekilde sınırlandırılmalar kaldırılmış olacak. Amaç o, belli' dedi. Yeni yönetmelikle, oyunlara da kısıtlama getirilirdi. Eski yönetmelikte, 'Satranç, dama, tavla gibi oyunlar oynayabilecekleri şekilde düzenleme yapılır' ifadesi yer alırken, yeni yönetmelikte 'Satranç, dama gibi zeka oyunları oynayabilecekleri şekilde düzenlenir' denildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber