Eğitimcilerin gözü korktu

Haber Giriş : 28 Aralık 2005 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son olarak İstanbul Büyükçekmece'de okul basıp malzemelere zarar veren, öğrencilerin parasını gaspeden ve öğretmenleri tehdit eden şebeke, eğitimcileri tedirgin etti. Eğitimci-ler, bir an önce önlem alınmasını istedi.

ÖĞRETMEN AZ, ÖĞRENCİ FAZLA

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, okullarda yeterli önlem alınmadığı için öğrenci ve öğretmenlerin zaman zaman tehlike altında kaldığını söyledi. Okul dışında başlayan zararlı etkilerin zaman zaman okulların içine taştığını ifade eden Gündoğdu, "Okul önlerinde alkol, uyuşturucu, esrar, eroin ve tiner gibi suç maddeleri satılıyor. Bu durumda ailelerin çocuklarına daha iyi hakim olması gerekiyor" dedi. Gündoğdu, sorunların kaynağında öğrenci fazlalığı ve öğretmen yetersizliğinin büyük etkisi olduğunun altını çizdi.

Eğitim-Bir Sen İstanbul 1 No.'lu Şube Başkanı Emrullah Aydın, "Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik'in temizlik ve güvenlikte ihaleyle hizmet alma yoluna gidileceği yönündeki açıklamalarını olumlu buluyoruz. Ama konunun zamana bırakılmadan, hemen çözülmesi gerekir" dedi.

TOPLUMA KAZANDIRALIM

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayp Özcan, bu çirkin saldırıları yapan çocukların topluma kazandırılmasının gerektiğini söyledi. Özcan, "Bu insanlar aç, susuz, perişan ve bali nedeniyle saldırılar yapılıyor. Bu konuda Emniyet tedbirleri yeterli olmaz. Topluma kazandırılmaları lazım" dedi.

ŞAMİL KUCUR / İSTANBUL
Öğretmenin feryadı

İstanbul'daki bir okulun öğretmeni, Yeni Şafak'a yazdığı mektupta, yaşadıklarını ve gözlemlerini şöyle anlatıyor: İstanbul'da bir lisede öğretmenlik yapyorum. Çalıştığım okul, Anadolu'nun ücra köylerinden gelip yerleşen insanların oturduğu bir semtte. Bu yıl lise birinci sınıfta okuma yazma, çarpım tablosunu, 300/2'yi bilmeyen öğrencimiz var. Bir öğrencimin boynu döner bıçağı ile kesildi, geçen hafta bebek bekleyen müdür yardımcımız, bir öğrenci tarafından karnı tekmelenmekle tehdit edildi. Öğrencileri-mizin yüzde 6'sı sigara içiyor, yüzde 42'si hap kullanıyor, Öğrencilerimizin yüzde 23'ü ensest mağduru. Baygınlık geçiren bir öğrencinin iki gündür hiçbir şey yemediği ortaya çıktı."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber