Çaldıran'daki kadın cinayeti davası

Çaldıran ilçesinde öldürülen Ayşe Hanay'ın katil zanlısı olarak yargılanan 3 sanık, çeşitli cezalara çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaldıran'daki kadın cinayeti davası

Direkli köyündeki olayda, evlilik dışı ilişkisi olduğu gerekçesiyle 11 Şubat 2012 tarihinde öldürülen bir çocuk annesi Ayşe Hanay (23) cinayetiyle ilgili soruşturmada, katil zanlıları olarak tutuklanan Hanay'ın eşi Mustafa Hanay, kardeşi Behçet Hanay ile amcası Suat Hanay'ın yargılanması tamamlandı.

Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında savcı, tüm sanıkların "ağırlaştırılmış müebbet hapis" ile cezalandırılmasını ancak koca Mustafa Hanay hakkında "haksız tahrik" indiriminin uygulanmasını istedi.

Ayşe Hanay'ın ailesinin avukatı Muazzez Çağlar ise tüm sanıklara

"ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası verilmesini talep etti.

Talepleri dinledikten sonra duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, Mustafa Hanay'a "haksız tahrik" indirimi uygulayarak "Kasten Adam Öldürmeye İştirak" suçundan 21 yıl, amcası Suat Hanay ile kardeşi Behçet Hanay'ı ise "Kasten adam öldürmek" suçundan, "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezalarına çarptırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da müdahil olduğu davayı, Bakanlık Hukuk Müşaviri Gülşen Uslu takip etti.

Mahkeme tarafından verilen kararın kendilerine göre yeterli olduğunu belirten avukat Muazzez Çağlar, sanıkların en yüksek sınırdan cezalandırıldıklarına dikkati çekti.

Ayşe Hanay'ın kocası hakkında haksız tahrik indiriminin uygulandığını, ancak diğer sanıkların ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldığını bildiren Çağlar, "Kocanın eşini öldürdüğü konusunda mahkeme heyeti tatmin olmadı. Zaten Ayşe Hanay'ın ailesi de damatlarının kızlarını öldürmediğini dile getiriyordu. Bu nedenle verilen ceza bizleri tatmin etti. Kadın cinayetleri konusunda önemli bir karar" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber