Eşinden kalan otomobil için 65 yaşında ehliyet aldı

Çankırı’da ilkokul mezunu Fatma Yıldız isimli kadın, eşinden kendisine miras kalan otomobili kullanabilmek için 65 yaşında ehliyet aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşinden kalan otomobil için 65 yaşında ehliyet aldı

İlerleyen yaşına rağmen azmiyle görenleri şaşırtan Fatma Yıldız, eşinden miras kalan aracı kullanabilmek için ehliyet almaya karar verdi. Otomobilin evin önünde çürümesine göz yumamayan Fatma nine hemen bir sürücü kursuna kayıt yaptırdı. Kurs boyunca tüm derslere katılan Yıldız, sınavlarda üniversite mezunlarından dahi yüksek not aldı.

B sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazanan Yıldız, “Kursa ilk başladığımda çevremdekilerden 'Bu yaşta ne ehliyeti' şeklinde eleştiriler aldım. Eşim geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetti. Eşimden kalma bir arabamız vardı ve kapımızın önünde bekliyordu. Cenaze oluyordu gidemiyorduk, düğün oluyordu gidemiyorduk. Eşim öldükten sonra her şeyden geri kaldım. Arabanın kapının önünde eskiyip gitmesine gönlüm razı olmadı ve ehliyet almaya karar verdim. Derslere gidip gelirken, çok eleştiri aldım. Bu yaştan sonra ehliyet alıp araba kullanamazsın dediler, ama hırsım ve isteğimle bunun başardım. 100 yaşımda olsam yine o ehliyeti alırdım. Hatta şimdiki aklım olsaydı üniversite bile okurdum” diye konuştu.

İlk girişinde ehliyet almaya hak kazandığını dile getiren Yıldız, “50 yıl önce ilkokulu bitirdim. Gazete, dergi, kitap okuma gibi alışkanlıklarım yoktur. Bunun için soruları okumakta biraz zorlandım, ama sınavımı yarım saatte bitirdim. Yüz puan üzerinden değerlendirilen sınavlarda motor bilgisinden 80 puan, trafik bilgisinden 96 puan, ilk yardım bilgisinden de 93 puan aldım. Son olarak uygulamalı olan direksiyon sınavında biraz zorlandım ama onu da 78 puan alarak kazandım” ifadelerini kullandı.

Aldığı ehliyetle kendisine eşinden miras olarak kalan arabayı kullanmaya başladığını ifade eden Yıldız, yıllar sonra ehliyet almanın mutluluğunu yaşadığını anlattı. Ehliyetin günümüzde nefes almak kadar önemli olduğunu dile getiren Yıldız, gençlere bir an önce ehliyet almalarını tavsiye etti.

Sürücü kursu sahibi Bayram Karaca da 26 yıldır hizmet verdikleri sektörde Yıldız'ın bir ilk olduğunu belirterek, “Bu zamana kadar ilginç sürücü adaylarımız ile karşılaştık ama Fatma teyzemizin azmi ve zaferi bizlerin göğsünü kabarttı ve Tüm Türkiye'ye örnek oldu” dedi.

Kursta öğretici olarak görev yapan trafik öğretmeni Şerafettin Erdoğan ise “Ders sırasında kendini sadece derse vererek sorduğum soruların hepsini doğru cevaplıyordu ve genç kursiyerlerimizin bilemediği soruları kolayca çözebiliyordu. Bunun adına gerçekten azmin zaferi denilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber