YYÜ güvenlik şefi: 'Bilgileri jandarma karakol komutanıyken topladım'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2005 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Özel hayatın gizliliğini ihlal eden verileri hukuka aykırı olarak topladığı" iddia edilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Özel Güvenlik Müdürü Saffet Kara, söz konusu bilgi ve belgeleri, yerleşkenin karakol komutanı olduğu dönemde 1997-1998 yılları arasında hazırladığını söyledi.

Kara, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında savunmasını yaptı. Karakol komutanlığı görevinden sonra bu tür raporlar hazırlamadığını söyleyen Kara, "Bu bilgileri jandarma karakol komutanı olarak İl Jandarma Alay Komutanlığı ve İl Jandarma Asayiş Komutanlığı'na göndermek üzere topladım. Bu bilgileri üst yazıyla komutanımın emri üzerine rektörlüğe gönderdim" dedi.

Kara, 17 Temmuz 1995 ile 20 Ağustos 2000 tarihleri arasında YYÜ yerleşkesinde karakol komutanı olarak görev yaptığını, 2000'de Sinop'tan tayin olduğunu, bir yıl sonra emekli olduktan sonra YYÜ Özel Güvenlik Birimi Müdürü olarak göreve başladığını belirtti.

Kara, göreve geldiği dönemde üniversitede türban ile ilgili yürüyüşlerin yapıldığını, üniversitede bazı öğretim görevlilerinin onları desteklediğini, Hizbullah olayının yaygınlaştığını bu nedenle raporları tanzim ettiğini kaydetti. Kara, "Jandarma istihbarat birimi bana bu konuları sordu. Ben de bu raporları hazırladım. Bu bilgi ve belgeleri İl Jandarma Alay Komutanı ile Jandarma Asayiş Komutanlığı'na ve komutanımın emriyle üst yazıyla rektörlüğe bildirdim" dedi.

Mahkeme heyetinin maaşını nereden aldığı sorusu üzerine Kara, maaşını Tıp Fakültesi'ndeki bir temizlik şirketinden aldığını ancak şirketin adını bilmediğini vurguladı.

Duruşmada sanık avukatları hakime, Saffet Kara'nın işlediği iddia edilen suçun jandarma karakol komutanlığı döneminde olduğunu, bu nedenle yargılanma için izin istenmesi gerektiğini, izin istenip istenmediğini sordu. Duruşmaya, 6 sanık avukatı, 7 müdahil avukatı, CHP heyeti ve YÖK'ten iki gözlemci katıldı. Duruşmaya verilen bir saat aradan sonra yeniden devam ediliyor.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber