Emekliye vergi iadesi kazığı

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fiş derdinden kurtulduğuna sevinen emeklinin sevinci 1 gün sürdü; Yüzde 5 vergi iadesi yüzde 4'e düşürüldü.

İnce Ayar Gecikmedi
Başbakan Tayyip Erdoğan son 'Ulusa Sesleniş' konuşmasına emeklileri fatura-fiş toplama sıkıntısından kurtardığını açıklarken, Maliye kurmayları bu durumu lehlerine çevirmekte gecikmedi. Maliye, ince bir ayarla, maaşının yüzde 5'i kadar vergi iadesi alan emekliye 1 puanlık indirim cezası verdi! CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, durumu gazetemize şöyle değerlendirdi:

1 Günde 1 Puanlık Kayıp
"Emeklilere, aylıklarının yüzde 5'i kadar vergi iadesi ödeniyordu. Önce aylıkların yüzde 4'üne karşılık gelen tutar avans olarak veriliyor, yıl sonundaki maaş toplamına karşılık gelen belgeleri teslim etmeleri halinde yüzde 1 oranında daha vergi iadesi tahakkuk ediyordu. Hükümet şimdi bu sistemi değiştirdi. Oran yüzde 5'ten yüzde 4'e indi. Yani 1 puanlık kayıp söz konusu..."

Maliye: Fiş Derdi Bitti
Maliye'nin yorumu ise şöyle: "Emekliler, yüzde 4 vergi iadesini aldıktan sonra genellikle yıl sonuna doğru yeterli belgeyi toplayamıyor, bu yüzden aylıkları kesiliyordu. Uygulamada, vergi iadesi oranı maaşın yüzde 3.5-4'ünü geçmiyordu. Bu nedenle hak kaybı söz konusu olmayacak."

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber