Gelibolu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Açıldı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde 100 yıllık bir geçmişe sahip olan ve son dönemlerde Tekel Binası olarak kullanılan bina, Kültür Merkezi olarak düzenlenip hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gelibolu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Açıldı

İlçede kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak olan, eski tekel binasının açılışı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Daha sonra miniklerden oluşan keman orkestrası Çanakkale içine aynalı çarşı ve 10. yıl marşını seslendirdiler. Daha sonra, konuşmalara geçildi ve ilk konuşmayı belediye başkanı Mustafa Özacar yaptı. Özacar konuşmasında, Hazine müsteşarlığına ait olan bu binanın uzun yılar tekel deposu olarak kullanıldıktan sonra atıl duruma düştüğünü ve ardından 2005 yılında Gelibolu Belediyesine kültür merkezi olarak restorasyon yapılması için tahsis edildiğini söyledi. Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 300 bin TL tutarında hibe ile finanse edildiğini söyleyen Özacar, "Restorasyonu uygulama işi için 27 Haziran 2011 tarihinde ihale yapılmıştır. Bundan 2 ay sonra ihale komisyonu tarafından ihale karara bağlanmış, Hamak A.Ş. isimli firma ile 15 Ağustos 2011 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Yüklenici firmaya 896.370,04 TL sözleşme bedelli işin yer teslimi 17 Ağustos 2011 tarihinde yapılmıştır. Verilen iş artışları ile proje bedeli 1.327.921,29 TL'ye ulaşmıştır. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip olan atıl durumdaki binanın restorasyonu, kültür merkezi olarak başarılı şekilde tamamlanmıştır. Binanın toplam kullanım alanı 900 m² olup iki kattan ibarettir. Bina yığma bina olup katları ahşap olarak oluşturulmuştur. Restorasyonda binadan çıkartılan kullanılabilecek malzemeler estetik ve tarihe saygı amacıyla bina yapımında kullanılmıştır. Gelibolu 1915 - 100. Yıl Sahil Yolu Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi"nin başlangıç noktasını oluşturan Kültür Merkezimize Cumhuriyetimizin kurucusu ve ulu önderimizin adını vermekten dolayı da ayrı bir gurur yaşıyoruz" dedi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, "Gelibolu'ya kültür ve sanat hayatında önemli katkılar sağlayacak, böylesine anlamlı ve güzel bir açılışta bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Eski tekel binasının restore edilerek bir kültür merkezine dönüştürülmesi ve halkın kullanımına sunulması gerçekten çok önemlidir" dedi. Bu konuşmanın ardından, Çanakkale Vali yardımcısı Hüseyin Kulözü, Gelibolu Kaymakamı Namık kemal Nazlı, CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Ferit Güler, Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğamiral Mesut Özel açılış kurdelesini kestiler. Ardından, kültür merkezinde açılan fotoğraf sergisi gezildi ve ikram ile tören sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber