TRT düğümü çözülemedi

Haber Giriş : 05 Ocak 2006 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK üyesi Özer Gürbüz'ün TRT Genel Müdürü atama kararnamesinin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından geri çevrilmesi Danıştay beşinci dairesinde dava konusu oldu.

TRT yönetim kurulu üyesi adayları, Cumhurbaşkanı Sezer'in, RTÜK üyesi Özer Gürbüz'ün TRT Genel Müdürü atama kararnamesini iade gerekçelerini dayanak göstererek, konuyla ilgili Danıştay'da dava açtı.

TRT genel müdür adayını belirleyen RTÜK üyelerinden Özer Gürbüz'ün 65 yaşın üzerinde olması, Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçeleri arasındaydı. Fakat Sezer, daha önce, TRT yönetim kurulu üyeliğine Yusuf Karakoç'un atanmasına ilişkin kararnameyi onaylamıştı ve bu kararnamede Özer Gürbüz'ün de imzası vardı. Sezer'in bu tavrı ?çelişki? olarak yorumlandı.

RTÜK'te ve Meclis'te Gürbüz'ün istifası ve üyelik seçiminin yenilenmesi gibi seçenekler konuşulmaya devam ederken, konu yargı gündemine taşındı. Bu arada TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Özer Gürbüz'ün yerine seçilecek isim için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşecek.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber