Bakan Çelik: Üniversiteyi bitirinceye kadar inşaat boyacılığı yaptım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2006 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), makam odalarının bulunduğu Kızılay'daki merkez binası baştan sona yenilendi.
Dış cephesi pembeye boyanan binanın rengini kendisinin seçtiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Ben eski boyacıyım.
Üniversiteyi bitirinceye kadar inşaat boyacılığı yaptım" dedi.
MEB'in, bakan, müsteşar, müsteşar yardımcıları ve bazı bakan müşavirlerinin makam odalarının bulunduğu Kızılay'daki 2 katlı merkez binası, "elektrik tesisatının binanın ihtiyacını kaldırmadığı, kanalizasyon borularının taştığı, çatısının aktığı ve çeşitli altyapı sorunların yaşandığı" gerekçesiyle tadilat görüyor.
Tadilat nedeniyle 4 aydan uzun bir süredir MEB'in Beşevler'deki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nde geçici olarak çalışmalarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Çelik, bayramdan sonra, dış cephesi kendi deyiminde "açık tuğla" rengine boyanan yeni binaya taşınacak.
Tüm duvarları yıkılan bina, baştan sona yeniden dizayn edildi.
Güvenlik kameralarıyla donatılacak binada, daha önce, 2. katta ve Adalet Bakanlığı yönünde bulunan bakanın makam odası 1. katta Atatürk Bulvarı'na bakan tarafa alındı. Aynı katta müsteşarın makamı ve 2 müşavir odası da yer alıyor.

AVİZE, "TEMRİNLİK" OLDU
Tadilat kapsamında binanın ortasında, tavandan sarkan 1.5 tonluk bakır avize, vinçle kaldırılarak, Keçiören Endüstri Meslek Lisesi'ne "temrinlik malzeme" olarak gönderildi.
Basın toplantılarının düzenlendiği ve diğer toplantıların gerçekleştirildiği Başöğretmen Salonu 110 kişilik "konferans salonu" şeklinde yeniden düzenlendi. Binada ayrıca birisi bürokratlarla bakanın yapacağı toplantılar için diğeri de çok amaçlı iki salon daha yapıldı.
Daha önce binada sadece 2 müsteşar yardımcısı için makam odası bulunurken, yeni düzenlemede binanın en üst katı müsteşar yardımcılarına ayrıldı. "Suit oda" tarzında inşa edilen müsteşar yardımcılığı makamlarında dinlenme odası ve duş-tuvalet yer alıyor.

"DÜZGÜN HALE GELDİ"
Yenilenen binada incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Binanın eski haliyle fonksiyonel olmadığını, elektrik, su ve kanalizasyon sorunları bulunduğunu anlatan Çelik, bu tesisatların tamamen yenilendiğini kaydetti. Çelik, "Şu anda geçmişle mukayese edilemeyecek kadar düzgün bir yapı var. Bakan ile doğrudan temas halinde olması gereken tüm birimler bu binaya alındı. Isıtma ve havalandırma merkezi hale geldi" dedi.
Binanın ortasında yer alan alanın sergiler için düzenleneceğini kaydeden Çelik, böylece uzun yıllar tamirat görmeyen binanın "iç açıcı bir hale geldiğini" ifade etti.

"BOYACI DA YETİŞTİRDİM"
Hem merkez binanın hem yanındaki genel müdürlüklerin bulunduğu binanın dış cephe renklerinin değiştirildiğini belirten Çelik, binaların dış cephe renklerinin eskiden çok kasvetli olduğunu, mermerlerin kirden siyah bir hal aldığını anlattı. Yeni rengi kendisinin seçtiğini belirten Çelik şöyle konuştu:
"Bundan önceki renk adeta insanı boğan bir renkti, çok çirkin bir manzara arz ediyordu. Binanın bu renk olması gerektiğine ben karar verdim. Burada Başbakanlık binası, Yargıtay binası, Adalet Bakanlığı'nın binası var, hepsinin renkleri tuğla rengi. Aslında bu da açık tuğla rengidir. Burası Milli Eğitim binası olduğuna göre insanın içini, ruhunu açan bir renk olması gerekiyordu.
Ben eski boyacıyım. Üniversiteyi bitirinceye kadar inşaat boyacılığı yaptım. Bütün tahsil hayatım boyacılık sayesinde... Bir de, ben öyle sadece boyacı olmakla yetinen biri de değildim. Bir çok boyacı yetiştiren bir boyacıyım ben, yani ustaydım." MEB'in binasının bulunduğu yerdeki Başbakanlık, diğer bakanlık ve kamu kuruluşlarının aşağı yukarı aynı renk olduğuna işaret eden Çelik, "Burası resmi devlet mahallesi gibi bir yer. Ben Kızılay'dan da baktım nasıl görünüyor diye. Burası gerçekten iç açan bir görünüm arz ediyor. Eski görüntüsü hiç hoş değildi" diye konuştu.

"4.5 MİLYON YTL'YE MAL OLACAK"
Binayı Vakıfbank'ın yenilediğini belirten Çelik, şu ana kadar 3 milyon 600 bin liraya yakın para harcandığını bildirdi. Binanın mobilyalarının da Vakıfbank tarafından alınacağını kaydeden Çelik, "Tepeden tırnağa bir onarım yapıldı. Vakıfbank sağ olsun, bunu üstlendi. 4.5 trilyon liraya kadar marjı var" diye konuştu.
Çelik, merkez binanın ön tarafındaki inşaata, yolu kapattığı gerekçesiyle vatandaşların tepki gösterdiğini ancak bunun metro inşaatı olduğunu, kendileriyle ilgisi bulunmadığını söyledi.

"ASBEST DOĞRU DEĞİL
Çelik, bir süre önce, bazı bürokratlar kanser nedeniyle vefat ettiği için binada kullanılan malzemelerin asbestli olduğu iddialarının gündeme geldiğinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu:
"Onarıma başladığımız zaman onu da araştırdık, yok öyle bir şey.
O tamamen asparagas bir haber. Daha önce burada çalışan bazı bürokrat arkadaşlar kanser olmuşlar. Onların kanser olmasının sebebi asbest falan değil, milli eğitimin problemleri o kadar ağırdır ki adamı zaten kanser ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber