Radikal: Faili meçhul kampanyanın (öğrenciye mektup) hedefi Danıştay.

Haber Giriş : 08 Ocak 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meslek liselinin Erdoğan'a teşekkür mektubu basına sızınca sahipsiz kaldı. Mektubun amacı üniversite yolunu açan yönetmeliğin iptalini önlemekti

Meslek liselilere çifte diploma imkânı veren Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le Başbakan Tayyip Erdoğan'a 'teşekkür', Danıştay ve yönetmeliğe karşı çıkanlara da 'iptal edilmesin' mesajları gönderilmek istendi. Ancak meslek liselerinde okuyan öğrencilere karneleriyle birlikte dağıtılmak istenen 'matbu' lobi mektupları, bu plan basına sızınca ortada kaldı. Bakan Çelik mektuptan haberinin olmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı da 'ciddiye alınmadığı' gerekçesiyle mektubun kaynağının araştırılmadığını duyurdu. Çelik, yönetmeliğin yürütmesinin Danıştay tarafından durdurulduğuna dair haberleri yalanladı.

Hedefleri Danıştay
Faili meçhul kampanyanın hedefi Danıştay. YÖK ve Eğitim-Sen, Danıştay'a Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin meslek liselilere avantaj sağlayan maddelerin yürütmesinin durdurulması için dava açmıştı. Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı almaması için kamuoyu oluşturulmak, meslek liselilere çifte diploma uygulamasından vazgeçilmemesi hedefiyle başlatılan kampanya, iki mektupla kampanya çerçevesinde yapılacakları içeriyor. Kampanyanın elden ele dolaşan çalışma planının, meslek liselerinde okul aile birliği önderliğinde sürdürüleceği belirtiliyor.

Teşekkür mektupları
İlk adımda Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne çok sayıda teşekkür mektubu ulaştırılarak, yönetmeliğin çıkarılmasındaki çabaları için teşekkür edilmesi ve bu konuda kesinlikle geri adım atmamalarının sağlanması hedefleniyor. Yönetmeliğe tepki gösterenler için de bir bilgilendirme mektubu hazırlanan kampanya çerçevesinde, yoğun bir lobicilik faaliyeti yürütülmesi esas alınıyor. Esas hedef, yönetmeliğe karşı çıkanları ikna etmek ve bu çerçevede Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı almaması için kamuoyu oluşturmak. Kampanyada, ilgili makamlara gönderilecek mektupların yanı sıra, elektronik posta yoluyla mesaj gönderilerek de ulaşılmaya çalışılacak. Veliler de işin içine katılacak. Öğrenci ve veliler arasında ayrı ayrı imza kampanyası başlatılacak. Bu kampanyaları okul aile birlikleri yürütecek.

Karşı cepheye ikna ziyaretleri
İl çapında Merkez Endüstri Meslek Lisesi öncülüğünde hareket edilmesi istenen çalışma planına göre, illerde bulunan sivil toplum kuruluşlarının merkezleri de ziyaret edilecek. Eğitim sendikaları ve esnaf odalarının yanı sıra, CHP, AKP, ANAP ve MÜSİAD'a gidilecek ve yardımları istenecek. Bayramdan sonra yapılması planlanan ziyaretler çerçevesinde, bazı eğitim yazarlarıyla basın kuruluşlarına da gidilecek. Kampanyanın kimler tarafından organize edileceği öğrenilemedi. Dün, karne dağıtılan meslek liselerinde söz konusu mektuplar verilmedi, randevu için listede adı geçenlere de herhangi bir başvuru yapılmadı.

Bakan Çelik iddiaları yalanladı
Bakan Çelik, hem Danıştay'ın yönetmelik hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği yönündeki iddiaları, hem de yönetmeliğin iptal edilmemesi için MEB önderliğinde başlatıldığı savunulan lobicilik faaliyetini yalanladı. Bazı öğrenci ve öğretmenlerin haksızlığa tepki için böyle bir kampanya başlatmış olabileceğini belirten Çelik, ancak teşvik etmediğini söyledi. Çelik, "Danıştay'ın yönetmelik hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesi şu an için mümkün değil. Çünkü, iddialar bize daha dün (perşembe) bildirildi. Savunmamız alınmadan karar verilmesi mümkün değil" dedi. MEB'den alınan bilgiye göre Danıştay, bakanlıktan önceki gün itibarıyla savunmasını istedi ve 15 gün süre tanıdı.

Balıbey: İstanbul'da yok
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, söz konusu matbu mektupların İstanbul'daki okullarda dağıtılmadığını, bakanlıktan böyle bir istek gelmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber