Erdoğan ve Rektör Aşkın ayn anda VIP'teydi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2006 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuş gribiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konudaki abartılı açıklamalara prim verilmemesi gerekir" dedi. Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan Ankara'ya gitti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Ankara'ya giden Erdoğan'ı, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah uğurladı. Başbakan'ın gidiş saatinde, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın da, Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere eşi Oya Aşkın ile birlikte İstanbul'a geldi. Aynı dakikalarda VIP'ı kullanan Başbakan Erdoğan ve Rektör Aşkın karşılaşmadı.

Hareketinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, kuş gribiyle ilgili olarak, "Bu konuda gerekli tedbirler alınıyor. Ankara'da gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse Tarım ve Köyişleri Bakanlığı kriz merkezi çalışmalarını sürdürüyor. Bazı abartılı açıklamalara prim verilmemesi gerekir. Bunu kurbanlıklarla ilişkili hale getirme çabasında olanlar var. Böyle bir ilişki kurmak çok yanlış. Bu konularda konuşması gerekenler konuşursa çok daha hayırlı olacak. Ben özellikle medyamızdan, bir panik ortamının yaratılmaması konusunda yardım istiyorum. Başta şahsım olmak üzere, bakanlarım ve bütün bürokratlarımız ve sağolsun bütün öğretim üyeleri bu konuda gerekli hassasiyetleri gösteriyorlar. Biz de konunun üzerine gidiyoruz. Kesinleşen vakalar var, kesinleşmeyenler var" dedi.

Erdoğan, İstanbul'daki önlemlerin sorulamsı üzerine, "Buna yönelik uyarılar var. Ben vatandaşın bilinçli olmasını, bu konuyla ilgili özellikle ellerinde bu tür kümes hayvanı bulunanların ilgili mercilere müracaatla, herhangi bir sıkıntı halinde itlaf yolunu tercih etmelerini rica ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber