AKP'li şair vekil ilham perisi arıyor

Haber Giriş : 12 Ocak 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'NİN şair Milletvekili Atilla Maraş, Meclis'e girdikten sonra şiir yazamamaktan dert yandı.

"Şiir için ilham perisi olması lazım. İlham perisi yok" diyen Maraş, "Bu cümbüşte şiir yazmak çok zor. Beyin hazır değil" dedi. AKP'li Maraş, "Ben sanat adamıyım. Sanat adamı için Meclis çalışmaları basit kalıyor, tatmin etmiyor. Atıl kaldığımı düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Meclis kulisinde saatlerce oturduğunu belirten Maraş, "Sanat adamı için bu beni tatmin etmiyor. Saatlerce gel, kuliste otur. Burada üretim olmuyor. Atıl kaldığımı düşünüyorum. Çok boş kaldığıma inanıyorum. Oysa daha faydalı olacağımı biliyorum" dedi.

Vekiller, aşk şiiri istiyor

Siyasetçilerin stresli bir ortamda çalıştıklarını kaydeden Maraş, milletvekillerinin sık sık kendisinden şiir okumasını istediğini söyledi. Vekillere ölüm şiirleri okuduğunu belirten Maraş, "Arkadaşlar, 'kanalı değiştir' diyerek başka şiirler istiyorlar. En çok da aşk şiiri okumamı istiyorlar" diye konuştu. Ölüm, aşk, ayrılık üzerine şiirler yazdığını belirten Maraş, milletvekili olduktan sonra şiir yazamadığını söyledi. Bugüne kadar 7 şiir kitabı çıkan Maraş, Meclis'e girdikten sonra 'Adanmış Şiirler' adlı kitabının yayınlandığını belirtti. Kitaptaki şiirleri milletvekili iken yazmadığını hatırlatan Maraş, daha önce yazdıklarını kitap haline getirdiğini kaydetti.

Şiir yazmayı doğum sancısına benzeten Maraş, "Yazarken doğum sancısı gibi sancı çekerim. Şiir ortaya çıktıktan sonra rahatlarım" dedi. Bu yıl 40'ıncı sanat yılını kutlayacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanı iken 'Bu şarkı bitmez' adlı şiir kaseti projesinin kendisine ait olduğunu belirtti.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber