Evde vergi tahsilatı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Mobil Vezne' uygulaması kapsamında bölgede yaşayan engellilerin, gazilerin ve yaşlıların evlerine kadar gidilerek vergileri tahsil ediliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evde vergi tahsilatı

2012 yılında hayata geçirilen uygulamayla evlerinde vergilerini ödeyen engelliler, gaziler ve yaşlılar bu iş için belediye hizmet binasına gitmeye uğraşmıyorlar. 'Alo Tahsilat' servisi arayarak vergilerini evlerinde ödemek istediklerini bildiren vatandaşlar, gün içerisinde ikametlerine gelen 'Mobil Vezne Aracı'na makbuz karşılığında emlak vergilerini ve kapalı pazar yeri aylık ücretlerinin ödemesini kolaylıkla yapabiliyor.

Konuyla alakalı bilgi veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, uygulamayı 6 Mayıs 2012'de hayata geçirdiklerini belirterek, bu sayede engelliler, gazilerin ve yaşlıların belediye hizmet binasında vergilerini ödemek için sıra beklemek zorunda kalmadıklarını ve uygulamadan ötürü çok memnun olduklarını söyledi.

Mobil araç ve mobil el veznelerinin bulunduğunu anlatan Ataç, "Buradaki ana hedefimiz yaşlı, hasta, engelli, işi nedeniyle belediyeye gelemeyecek veya kapattığında iş kaybına uğrayacak gibi vatandaşlarımızın işyerinde ve evlerinde hizmet vermek üzere hazırlanmış bir sistem. Belediye hizmet binasında özellikle ay sonlarında emlak vergisinin taksitleri nedeniyle kuyruklar oluşuyor. Tabi vatandaşların paralarının az ve kıymetli olmasından dolayı para yatırma işini en son güne saklıyor. O zaman da dediğim gibi kuyruklar oluyor. Bu durum düşünülerek sistem yürürlüğe girdi" dedi.

Ataç, uygulamanın başladığı günden bu yana mobil araçla, 5 bin 411 kişiye ulaştıklarını ve yaklaşık olarak 1 milyon 600 bin liralık, mobil el vezneyle ise bin 712 vatandaştan yaklaşık 300 bin liralık tahsilat yapıldığını kaydetti.

Kumlubel Mahallesi'nde yaşayan Vahide Kocabaş (58), belediye hizmet binasına çeşitli sebeplerinden ötürü gidip gelemediklerini ve iki yıldan beri vergisini evinde ödediğini belirterek, uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür etti.

Batıkent Mahallesi'nde yaşayan Erdal Akdemir (79) ise, yaşlılıktan dolayı belediye hizmet binasına gidemediğini ve vergilerini evinde ödediğini aktardı.

Öte yandan uygulama esnasında görevliler tarafından mahallelerde 'Mobil Vezne'yle alakalı bilgilendirici broşürler de dağıtılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber