Sanatçılar Atatürk heykeli önünde saygı duruşunda bulundu

ESKİŞEHİR'deki Balmumu Heykel Müzesi'nin açılış töreni için gelen aralarında Orhan Gencebay, Haldun Dormen ve Tarık Akan'ın da bulunduğu sanatçı ve gazeteciler, 19 Mayıs nedeniyle çelenklerin konulduğu Atatürk heykeli önünde saygı duruşunda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2013 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanatçılar Atatürk heykeli önünde saygı duruşunda bulundu

Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nin dün akşam açılış törenine katılan sanatçı, gazeteci ve yazarlardan bir bölümü geceyi Eskişehir'de geçirdi. Aralarında Orhan Gencebay, Haldun Dormen, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Tufan Türenç, Pınar Türenç, Emin Çölaşan, Ali Sirmen, Turgut Kazan'ın da bulunduğu konuklar sabah ilk olarak Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda çelenk koyma törenine katıldı. Belediye görevlileri at üzerindeki Atatürk heykeli önüne 'Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile sanatçı ve gazetecileri temsilen 'Konuklar' yazılı çelenkleri bıraktı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle sanatçılarla birlikte anıta çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen törende yaptığı konuşmada, "Siz çok değerli konuklar, sanatçılar, Atatürk'e bağlı insanlar. Onların çocukları olarak, onun sanatçıları olarak, onun düşündüğü Türkiye'nin evlatları olarak burada bu anıtın önünde çelenk koyup saygı duruşunda bulunma teklifinizi saygıyla, şükranla karşılıyorum, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra törene katılanlar, Yılmaz Büyükerşen'i "Dünya durdukça Türkiye'de yaşayacak, Atatürk de yaşayacak" sözlerinden dolayı alkışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber