Bitlis'te halk oyunları grup yarışması başladı

Bitlis'te, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 8 ilin katılımıyla yapılan Halk Oyunları Grup Yarışması törenle başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te halk oyunları grup yarışması başladı

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait kapalı spor salonunda düzenlenen yarışma, yıldızlar ve gençler olmak üzere iki kategoride gerçekleştiriliyor. Yarışmalarla ilgili bilgiler veren Bitlis Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Hamdullah Kardaş, böyle bir organizasyonun Gençlik Haftası kutlamalarına denk gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kardaş, "Türkiye Okul Oyunları Federasyonu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halk Oyunları Grup Yarışmaları ilimizde yapılıyor. Bu yarışmalarının ilimizde düzenlenmesi için girişimlerde bulunduk. Yarışmaların gençlerimize örnek olması, şehrin kültürel ve tarihi dokusunun ortaya çıkması açısından önemi son derece büyüktür. Buraya yarışmaya gelen bütün ekiplerimize rehberler eşlik edecek. Böylece yarışmacılar Bitlis'i gezme ve tanıma imkanı bulabilecekler. Yarışmacıların konaklayacağı yerlerin hepsinin ayarlamasını yaptık. Yarışmalara 8 ilden 14 ekip katılıyor. Çeşitli illerden gelen tüm ekiplere başarılar diliyorum. Yarışmaların Bitlis'te düzenlenmesini sağlayan Halk Oyunları Federasyonlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmalar Bitlis Halkoyunları ekiplerinin gösterisi ile başladı. Daha sonra Batman Sabri Ülker Ortaokulu ekibi ile yarışmanın startı verildi. Yarışmaya, yıldızlar kategorisinde Batman Sabri Ülker Orta Okulu, Şırnak İdil Ortaokulu, Van Başkale Ortaokulu, Siirt Kurtalan Ortaokulu, Mardin Anafartalar Ortaokulu, Bitlis Dideban Ortaokulu, Şırnak Beytüşşebap Şehit Yalçın Aydın Ortaokulu, Van Hilmi Irak Ortaokulu, Siirt Baykan Cumhuriyet Ortaokulu ve Batman Şehit Öğretmenler Ortaokulu ekipleri katıldı.

Gençler kategorisinde ise, Mardin Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Van Bahçesaray Çok Programlı Lisesi, Şırnak Beytüşşebap Lisesi, Batman Yahya Kemal Beyatlı Lisesi, Van M. Akif Ersoy Lisesi ve Siirt Zübeyde Hanım Lisesi olmak üzere toplam okul katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber