Uludağ'a çelik kapı

Uludağ Milli Parkı'na bu yılın ilk yatırımı yeni çelikten giriş kapısı inşaası oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludağ'a çelik kapı

Uludağ Milli Parkı'na bu yılın ilk yatırımı yeni çelikten giriş kapısı inşaası oldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'nün 280 bin liraya ihale ettiği yeni cümle kapısının montajına başlandı. Çelik konstrüksiyondan yapılan giriş kapısının haziran ayı ortasında devreye alınması bekleniyor.

Yaklaşık 15 metrelik alanda aynı anda 2 gişenin çalışabileceği giriş kapısında yaklaşık 50 tondan fazla demir kullanıldı. Ağır kış şartlarında mukavemetli olması için çatı kısmı da dik olarak planlanan giriş kapısı, tabiata uyumlu olması için kahverengine boyanıyor. Yaz aylarında hafta sonları Uludağ Milli Parkı'na günlük 5 bin aracın girdiği günler oluyor. Şu anda Uludağ Milli Parkı'nda otomobillerden 10 lira giriş ücreti alınıyor. Araç büyüklüğüne göre giriş fiyatı otobüslerde 50 liraya kadar çıkabiliyor.

KARABELEN'E ULUDAĞ TANITIM BÜROSU KURULUYOR

Uludağ Milli Parkı'nın endemik bitki yapısından turizm bölgesindeki hizmetlere kadar çok detaylı bilgilendirmenin yapılacağı bir tanıtım bürosu da bu yaz aylarında devreye alınacak. Uludağ'ın tanıtımının değişik yabancı dillerde yapılabileceği tanıtım malzemelerinin de yer alacağı büroda Uludağ'ın tabiat yapısından cografi mevkiine kadar birçok detaylı bilgi meraklılarına sunulacak.

2. Bölge Müdürlüğü, 27 Mayıs tarihinde 30 tanesi Sarılan'da, 30 tanesi Çobankaya'da olmak üzere 60 bungalov yapımı ile alakalı da ihaleye çıkacak. İçerisinde tuvalet ve banyo gibi sıhhi unsurların da bulunacağı 55 metrekarelik bungalovların 2 ay içerisinde inşa edilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber