Şırnak'ta gece hayatı renklendi

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 2003 yılında kapatılan 2'nci Hudut Taburu yerine yapılan Öğretmenevi çay bahçesinde, polis, öğretmen, vatandaşlar, her akşam canlı müzik eşliğinde gece yarısına kadar eğleniyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta gece hayatı renklendi

İdil'de 2003 yılında kapatılan 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı binası yerine yapılan Öğretmenevi çay bahçesi, çözüm sürecinin başlamasından sonra her akşam renkli görüntülere sahne oluyor. Geçtiğimiz yıllarda çatışmaların yaşandığı ilçede şimdi Öğretmenevi çay bahçesine gelen konuklar, öğretmenlerin sahnelediği canlı müzik eşliğinde gece yarısına kadar eğlenerek, halay çekip, çifte telli oynuyor.

Geçtiğimiz yıllarda fiili olarak polislerin gece, yaya olarak çıkmasının yasak olduğu ilçede şimdilerde, polis memurları aile ve çocuklarıyla, çay bahçesinde gece yarasına kadar oturabiliyorlar. Aileleriyle canlı müzik eşliğinde eğlenen polisler, öğretmen ve sivil vatandaşlarla birlikte halay çekiyor.

Eski hudut taburunun yerine yapılan İdil Öğretmenevi binasının bahçe düzenlemesi yapılarak çay bahçesine dönüştürüldü. Eskiden askerlerin nöbet tuttukları kulübeler boyanarak çatışmaların izleri de silindi. Öğretmen, polis, memur ve sivil vatandaşların hep birlikte oturarak, geçmiş günlerin acısını çıkarmak için doyasıya eğleniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber