Meclis'te, maaşına haciz gelen 62 çalışan hakkında inceleme başlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'nin, kredi kartı borcundan dolayı maaşına haciz gelen personelle ilgili olarak inceleme başlattığı bildirildi.

TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "kredi kartı ödemeleri dolayısıyla 115 personelin maşına haciz geldiği, Meclis Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığına" ilişkin basında çıkan haberlere açıklık getirildi.

Meclis çalışanlarına, iddia edildiği gibi uyarı mektubu gönderilmediği belirtilen açıklamada, konuyla ilgili soruşturma değil, inceleme başlatıldığı, bununla "Meclis'in saygınlığını korumanın hedeflendiği" ifade edildi.

İnceleme yapılan çalışan sayısının 115 değil, 62 olduğu ve son ödemelerle bu sayının daha da azaldığı kaydedilen açıklamada, "Olay inceleme aşamasında bulunduğundan, 'ödemezseniz gidersiniz' gibi bir tebligat söz konusu değildir. İnceleme konusu, kredi kartı borcu olanlar değil, maaşlarına haciz gelenlerdir ve bunlar da çeşitli nedenlere dayanmaktadır" denildi.

TBMM'nin, ülkenin en saygın kuruluşlarının başında geldiği ve çalışanların da aynı doğrultuda hareket etmelerinin beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığı'nın kamuoyuna yansıyan tasarrufunun, bu saygınlığı korumaya dönük olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber