2 bin Telekom çalışanı kamuya geçmek için dilekçe verdi.

Haber Giriş : 19 Ocak 2006 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oger'in devraldığı Telekom'da, zam ve 6 yıllık iş güvencesi' de çalışanı durdurmadı. İki günde 2 bin çalışan, kamuya geçmek için dilekçe verdi.

Türk Telekom'da personel sancısı dinmiyor. Oger'in yüzde 55'inin sahibi olduğu Telekom'da, 52 bini aşkın kişi çalışıyor. Özelleştirme sonrasında aralarında santrallerde ve kritik birimlerde görev yapanların da yer aldığı 24 bin 200 düzeyindeki nakle tabi personelin durumuyla ilgili süregelen belirsizlik, kaçışı da beraberinde getiriyor. Başka kamu kuruluşuna geçmek için başvuruların alınmaya başlandığı 16 Ocak'tan sonraki 2 günde 24 bin 200 personelden 2 bini ayrılmak üzere dilekçe verdi.

KAMU BASKIN GELDİ
Oger, nakle tabi personelden bir kısmını tutmak üzere 6 yıl iş güvencesi, yüzde 35'e varan maaş artışı ile yeni bir iş sözleşmesi önermişti. Sözleşmeyi imzalayan personel, başka kamu kuruluşuna geçme hakkını da yitirecek. Bu teklif, ilk anda kurumda emekliliğine 6 yıldan daha az süre kalmış 8 bin personele cazip göründü. Ancak, halen kararsız olan personelde, 'Zam önemli ama devlet garantisi daha önemli' yönünde kanının oluştuğu gözleniyor. Nakle tabi Telekom personeli, maaşlarında azalma olmaması için yeni iş sözleşmesi için tanınan süreyi de iyi kullanmak zorunda. Maaşlardaki gelir vergisi kesintisini de hesaba katması gereken çalışanlar, vergi diliminden en az etkilendikleri ocak, şubat ve martta ayrılmak üzere dilekçe vermesi bekleniyor. Çünkü, başka bir kamu kuruluşuna geçeçek Telekom personelinin maaşı, ilgili kurumdaki memurun maaşıyla eşitlenene değin dondurulacak.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber