Terör gazisi subaya Harp Akademisi yolu

Haber Giriş : 19 Ocak 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harp Akademileri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle terörle mücadele sırasında organlarını kaybeden subaylara harp akademilerine girme hakkı tanındı. Akademi mezuniyet notu yükseltildi, kurmay olmak zorlaştırıldı.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre, bundan sonra harita mühendisi ve harita pilotları ile tüm ikmal subayları da harp akademilerinde eğitim görerek, kurmay olabilecek.

Terörle mücadele sırasında organ kaybedenler ya da organ zafiyetine uğrayan personel de harp akademilerine girebilecek. Bu subayların harp okuluna girebilmeleri için TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre GATA Komutanlığı Profesörler Sağlık Kurulu'ndan ''TSK'da Karargah Görevlerinde Kurmay Subay Olarak Çalışır'' kayıtlı rapor almış olma şartını taşımaları gerekecek. Yönetmeliği getirdiği diğer değişikler ise şöyle olacak:

Harp akademileri sınavını kazanan subaylar, başka bir lisansüstü eğitime devam edemeyecek.

Hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olanlar da akademiye giremeyecek.

Kara Harp Akademisi'nde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için ayrılan kontenjandan deniz piyade ve deniz istihkam sınıfı subaylarının yanı sıra deniz piyade sınıfından istihbarat sınıfına geçen personel de yararlanabilecek.

Harp okulu mezuniyet derecesi hesaplanırken ''pekiyi'', ''iyi'' ve ''orta'' dereceyle bitirenlere eskiden olduğu gibi ek puan verilmeyecek.

Başvuru tarihine kadar olan sicil notlarının ortalaması sicil tam notunun yüzde 90'ından aşağı olan subaylar değerlendirmeye alınmayacak.

Sınava katılmayan ya da yarıda bırakan subaylar tekrar sınava girebilecek.

Sınavdaki derecelendirme notları yükseltildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber