Çevik Kuvvet'teki kavgaya dava

Çevik Kuvvet polisi Soner Kolçak'ın, bir komiser yardımcısına selam vermediği gerekçesiyle 8 komiser tarafından dövülmesi olayıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 07:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Savcı 4 polis memuru hakkında "yaralama" suçundan dava açtı. Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli bir yıllık polis memuru Soner Kolçak, 6 Ekim 2012 günü Arena Stadı'nda oynanan Galatasaray- Eskişehirspor maçında görevliydi. Rahatsızlanan Kolçak stadın etrafında lavabo aradığı sırada yine aynı maçta görevli komiser yardımcısı Safa Açıkalın ile karşılaştı. Komiser yardımcısı Açıkalın'ın iddiasına göre polis memuru kendisine disiplinsiz ve umursamaz davranışlarda bulundu ve selam vermedi. Komiser yardımcısının uyardığı polis memuru Kolçak, kastı olmadığını, rahatsızlandığı için kendinde olmadığını bu sebeple kendisini fark etmediğini söyledi. İkili arasında statta kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Olayı unutmayan Komiser Yardımcısı Safa Açıkalın, maç bitip Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne geldiklerinde polis memuru Soner Kolçak'ın ismini tespit edip komiser gazinosuna çağırdı. İkili burada yeniden tartışmaya başladı. Gerginliğin büyümesi üzerine karşılıklı fiili müdahalede bulunan tarafların sesini duyan gazinodaki diğer komiser yardımcıları da polis memuru Soner Kolçak'a saldırdı. İddiaya göre silahı ve kimliği alınan Soner Kolçak 8 saat hiçbir yere gönderilmedi.


* 15 komiser bir polisi dövdü, çevik kuvvet ayaklandı


ÇEVİK KUVVET İSYAN ETTİ

Gelişmelerden haberdar olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 500 polis memuru gazino önüne geldi. Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen polis memurları isyan etti. Çevik Kuvvet'te gergin saatler yaşandı. Sekiz komiser tarafından darp edildiğine ilişkin iddialar üzerine, polis memuru Kolçak ile kendisini dövdüğü öne sürülen Komiser Sefa Açıkel açığa alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber