1. Okul Öncesi Eğitim Semineri ilgi gördü

Malatya'da, okul öncesi eğitimi öğretmenlerine katkı için, ücretsiz seminer düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1. Okul Öncesi Eğitim Semineri ilgi gördü

Ramada Altın Kayısı Oteli'nde okul öncesi öğretmenlerinin katıldıkları okul öncesi eğitim seminerinde ilk konuşmayı semineri düzenleyen Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir yaptı.

Özdemir, okul öncesi öğretmenlerine yönelik düzenledikleri uluslar arası okul öncesi seminerin önemini anlatarak, "Amaçlarının, insanlığını yüzünü güldürecek nitelikli nesilleri topluma kazandırmaktır. Doğru yolda birlikte yürüyeceğiz. Çocuklar bizim neye kaynağımız ve geleceğimizdir. Bizler, her zaman onlar için varız. Eğitimimiz ne kadar gelişirse modern ülkeleri yakalamış oluruz" dedi.

Eğitim Uzmanları Bahar Karaca ve Yasemin Mimir de, seminerde, değerler eğitimi üzerinde durdular. Karaca, "Sevgi, misafirperverlik, vefalı olma gibi duyguları değerler eğitimi ile verilir" dedi.

Yasemin Mimir ise, 36-72 ay arasındaki çocukların eğitiminde fiziki ortam ve müfredatın önemli olduğuna dikkat çekerek, okul öncesi eğitimde nasıl başarılı olunur konusunda izahatlarda bulundu.

Seminere konuşmacı olarak katılan Oğuz Saygın ise, 'çocuklarda düşünme becerileri' konusunda seminer verdi. Saygın, "Eğer çocukları ezberlilikten uzaklaştırıp, düşünme becerileri kazındırırsak, eğitimde daha başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

Dünya oyun hamurları tasarımı ödüllü Kolombiyalı olan ve okul öncesi eğitim uzmanı Anna Michelle Malagon Arıas, programda atölye çalışması yaptı.

Arıas konuşmasında yaptığı açıklamada, çocukların zeka ve el becerilerinin gelişmesinde oyun hamurunun önemini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber