Türkçe Olimpiyatları coşkusu Antalya'da

BU yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Antalya'daki programında 20 ülkeden 65 öğrenci gösteri yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkçe Olimpiyatları coşkusu Antalya'da

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinliği, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, AÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu, Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve yaklaşık 15 bin Antalyalı takip etti.

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK ALKIŞ

Ertem Şener'in Kosova ve Tacikistan'dan gelen iki öğrenci ile birlikte sunduğu etkinlik ışık ve havai fişek gösterileriyle başladı. Sahneye çıkan öğrenciler seslendirdikleri Türkçe şarkılar ve sundukları halk oyunları gösterileriyle izleyenlerden büyük alkış topladı.

DEVLETİN VARLIĞI ÜZERİNE PAZARLIK YOK

Törenin sonunda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir devletin dili, edebiyatı, kültürel varlığı güçlü değilse o devletin hiçbir şekilde geleceğe yürümesi ve kalıcı bir devlet olmasının mümkün olmadığını söyledi. Son dönemde yürütülen barış sürecine de değinen Bakan Çelik, bu konuda çeşitli provokasyon ve kara propaganda haberleri yayıldığını dile getirdi. Türk halkının bin yıldır tek bir millet olmayı başardığını vurgulayan Bakan Çelik, "Bu yürütülen süreç sizin arzularınız, sizin değerleriniz ve sizin istekleriniz dışında zerre kadar sapma göstermez. Devletin varlığı, niteliği üzerine bir pazarlık söz konusu değildir, milletin vasfı üzerine bir pazarlık söz konusu değildir" dedi.

EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN

"Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması olabilir mi, Alevi ile Sünni arasında sorun olabilir mi" diye bekleyenlerin olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, “Herkes şunu bilsin ki, bizim değer dünyamızda bir insanın ancak iki tarz hayat yaşaması mümkündür. Bir insan için sadece iki yol mümkündür. Bu iki yolun dışında bir yol yoktur. Biz inanırız ve biliriz ki ya ehlibeytin ve Hz. Hüseyin'in yolundan, hakikat yolundan gidersin ya da Yezid'in yolundan gidersin. Biz inanıyoruz ki Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Çerkezi, Allah bizi Hz. Hüseyin'in yolundan ayırmasın, Yezid'in yolunda olanlardan da uzak tutsun" diye konuştu.

HERKES DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANABİLİR

Bakan Çelik'in bu konuşması sırasında stadyumda ıslık sesleri yükselmeye başladı. Bu arada stadın elektrikleri gitti. Bu nedenle konuşmasına bir süre ara veren Bakan Çelik, ardından konuşmasına devam etti. Bakan Çelik, "Kimileri aramızda çeşitli olaylar vesilesiyle demokratik protesto haklarını kullanabilir. Ama şunu hepimiz bilmeliyiz, şiddetten uzak durarak, şiddete mesafeli durarak herkes demokratik haklarını sonuna kadar kullanabilir. Demokratik haklarını kullanma konusunda her türlü özgürlüğe sahiptir. Fakat herkesin şiddetten uzak durması, şiddete prim vermemesi, hak hukuk ve hürriyet içerisinde kendi hakkını, hürriyetini ve hukukunu araması gerekir. Kimse kimseye rakip değildir. Hepimiz aynı Türkiye'nin çocuklarıyız, aynı Türkiye ideali için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇELİK'E PLAKET

Bakan Çelik konuşmasının ardından etkinliğin düzenlenmesine destek verenlere teşekkür plaketi verirken, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de Bakan Çelik'e plaket verdi. Etkinliğin sonunda sahneye çıkan çocuklar 'Yeni Bir Dünya' şarkısını seslendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber