OMÜ Yönetimine Samsun Garnizon Komutanından destek

Haber Giriş : 21 Ocak 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Araştırma Komisyonu'nun incelemelerde bulunduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yönetimine, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe'den destek geldi. OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt'ü, eşi Derya Beştepe ile birlikte ziyaret eden Tümgeneral Beştepe, ?Ordumuz önemlidir ama eğitim ordumuz daha da önemlidir. Böyle başarılı bir üniversite her zaman desteklenmelidir. Samsun'da yaşayan bir vatandaş olarak fakülteleriyle, rektörüyle gurur duyuyorum. Böyle bir üniversiteye sahip olduğumuz için geleceğe daha güvenle bakıyorum? dedi.

İlahiyat fakültelerinin konumunun çok hassas olduğunu söyleyen Tümgeneral Naci Beştepe, ?Burada son derece güvendiğimiz ve saygı duyduğumuz bir fakülte ve dekanı var. Onunla birlikte olmak ve desteklemekten büyük kıvanç duyuyoruz. Garnizon Komutanlığı olarak şükranlarımı sunuyorum. Birkaç gündür Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin durumunu basından takip ediyorum. Böyle bir üniversite korunmalı ve ona sahip çıkılmalıdır. Çağdaş insanlar olmadıkça memleketin ileriye gitmesi mümkün değil. Bu ülkenin güvencesisiniz. Bu yolda elimizden gelen destek varsa, bunu sonuna kadar vermeye hazırız, hiç tereddütsüz olarak? diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Zümrüt'ün müzik odasını gezdirdiği Tümgeneral Beştepe, piyanoyu inceleyip ?Klasik müzik de öğretiyor musunuz?? diye sorunca, Dekan'dan ?Bu konuda müfredat değişikliğine ihtiyaç var? yanıtı geldi.

KAMUOYUNA DİKKAT

Tümgeneral, bunun bir nezaket ziyareti olduğunu belirterek, TBMM OMÜ Araştırma Komisyonu'nun Samsun'daki çalışmalarıyla bir ilgisi olmadığını söyledi. Beştepe yaptığı açıklamada, ?Ziyaretimin kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmaya neden olmasını arzu etmiyorum? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber