Kaçırılan Polis Erbil'de ?Rehin'

Haber Giriş : 21 Ocak 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 EKİM'DE PKK'lı teröristlerce Şırnak'ta kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın izine Kuzey Irak'ta rastlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, Midyat-İdil karayolunu kesen askeri kıyafetli teröristlerce kaçırılan Açıl'ın, Erbil'deki bir örgüt kampında ?rehin' tutulduğunu tespit etti. Emniyet ve askeri istihbarat birimlerinden gelen bilgiler üzerine Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Dışişleri, Açıl'ın kurtarılması için Irak'taki ABD güçleri komutanlığı ile Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'den yardım istedi.

Bordo Bereliler hazırlanıyor

Bağdat Büyükelçiliği, polis memurunun saklandığı yere operasyon düzenlenmesi için girişimleri koordine ediyor. ?Bordo Bereliler' olarak bilinen ve K. Irak'ta görev yapan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timlerin de polis memurunun kurtarılması için devreye girdiği öğrenildi. Genelkurmay ile Emniyet istihbarat daireleri, Açıl'la ilgili Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi. Bakanlığa gönderilen raporda, KDP kontrolündeki Erbil'de saklanan Açıl'ın, sağ olduğu ve örgüt tarafından pazarlık amacıyla kullanılacağı bildirildi.

?Ben polisim' deyince kaçırılmıştı

Polis memuru Hakan Açıl, 9 Ekim öğretmen sözlüsü ile özel aracı ile görev yaptığı Cizre'ye giderken yolu kesilmişti. Teröristleri asker sanan Açıl, ?Ben polisim' deyince kendini deşifre etmişti.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber