Camiler kamerayla korunacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2006 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2006 yılında 35 camiye kameralı güvenlik sistemi kuracak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, hırsızlık ve kaçakçılığı önlemek amacıyla 2005 yılında 15 camiye güvenlik sistemi taktırmıştı.

Camilerin sürekli hırsızlık sorunuyla boğuşması nedeniyle 2006 yılında 36 camiye daha güvenlik sistemi taktıracak olan Vakıflar, kaçakçılık ve hırsızlığın en çok İstanbul'da görülmesi nedeniyle, ilk olarak bu şehirdeki camileri koruyacak. Bu sistem daha sonra tüm yurt genelindeki camilere yayılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün seçtiği güvenlik sisteminin kameralı olduğu öğrenilirken, bu sistem hırsızlık anından yaklaşık 1 dakika sonra bilgiyi Emniyete ulaştıracak ve emniyet kısa sürede olaya müdahale edebilecek. Uygulama hırsızlık ve kaçakçılık ile mücadeleye katkı sağlayacak.

ORTAKÖY CAMİİ DE KORUNACAK

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2005 yılında taktırdığı ve 2006 yılında taktıracağı güvenlik sistemili bazı camiler
şöyle:

"-2005 yılında: Süleymaniye Camii, Beyazıt Camii, Kılıç Ali Paşa Camii, Arap Camii, Gazi Ahmet Paşa Camii, Hekimoğlu Ali Paşa Camii, Ramazan Efendi Camii.
-2006 yılında: Ortaköy Camii, Cihangir Camii, Ağa Camii, Laleli Camii, Sultanahmet Firuzağa Camii, Fatih Camii, Cerrah Mehmet Paşa Camii, Mesih Ali Paşa Camii, Osmanağa Camii, Erenköy Camii, Teşvikiye Camii, Atik Valide Camii, Yeni Camii, Büyükselimiye Camii, Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii, Selimiye Çiçekçiler Camii, Altunızade Camii, Çinili Camii, Şemsipaşa Camii, Merkez Efendi Camii."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber