'Mesaisini bıraktı gittiyse tabii ki soruşturma yapılır'/Video

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "(Doktorlara soruşturma açılacağı iddiaları) Mesaisini bıraktı gittiyse tabii ki soruşturma yapılır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 12:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gezi Parkı'nda görev yapan doktorlara soruşturma açılacağı yönündeki iddialara ilişkin "Mesaisini bıraktı gittiyse tabii ki soruşturma yapılır" dedi.

Müezzinoğlu, Wow Otel'de düzenlenen 1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı'nın açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Gezi Parkı'nda görev yapan doktorlara soruşturma açılacağı haberleri doğru mu?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Sağlık hizmeti sunma mekanları ve merkezleri bellidir. Herhangi bir yerde bir reçete yazmak, tedavi yapmak Sağlık Bakanlığı'nın iznine tabiidir. Buralarda oluşabilecek herhangi bir malpraktisin muhatabı ve sorumlusunun hukuken kim olduğunun kayıt sistematiğinin olması, Türkiye'deki sağlıkla ilgili uygulamaların, bilgilerinin toplanması, yarın doğacak hukuki sonuçların takibi için bir sistemin, düzenin olması gerekir. Dolayısıyla bu anlamda düzenin ve sistemin kurulması adına bölgedeki tüm özel ve kamu hastanelerine gelecek yaralı hastalarla ilgili bilgi akışının sağlıklı olmasıyla ilgili duyurular yapıldı. Yasa dışı veya izin dışı uygulamalar yapıldığında savcılık gereğini yapar."

Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı bünyesinde böyle görev yapan doktorlara yönelik bir soruşturma var mı?" sorusuna "Mesai saatinde, mesaisini bırakıp bir başka yere gittiyse, mesai dışında hiç kimsenin nerede ne yaptığı değil, ama mesaisini bıraktı gittiyse tabii ki soruşturma yapılır" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber