Otomobil sahteciliğinde 7 tutuklama, 8 denetimli serbestlik çıktı

Aydın'da geçtiğimiz ay polisn bir yıldır çözemediği cinayetin bir televizyon programcısı tarafından çözülerek olayın aydınlatılmasının ardından bu defa Söke Emniyet Müdürlüğü ekipleri büyük bir otomobil hırsızlığı şebekesini çökertti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2013 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Otomobil sahteciliğinde 7 tutuklama, 8 denetimli serbestlik çıktı

Aydın'da geçtiğimiz ay polisn bir yıldır çözemediği cinayetin bir televizyon programcısı tarafından çözülerek olayın aydınlatılmasının ardından bu defa Söke Emniyet Müdürlüğü ekipleri büyük bir otomobil hırsızlığı şebekesini çökertti. Söke Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun zamandır sürdürdüğü takip sonucunda geçtiğimiz günlerde yapılan başarılı operasyonla yakalanan çalıntı veya Change edilen otomobil olayında gözaltına alınan 16 şüpheliden 7'si tutuklandı. Bir kişi serbest bırakılırken, 8'i hakkında denetimli serbestlik kararı çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi 5 aylık takibin sonucunda Aydın merkezde 1, Nazilli ilçesinde 1, İncirliova ilçesinde 1, Germencik ilçesinde 2, Kuşadası ilçesinde 2, Didim İlçesinde 1, Söke ilçesinde 9 olmak üzere toplam 17 noktada, 16 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon yapmıştı. Bu operasyon neticesinde 16 şüpheli şahıs üzerinde evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 22 Adet Change Oto, 1 Adet Brovning marka (14'lü) tabanca ve 16 adet 9 mm çapında fişek, 19 kök hint keneviri bitkisi, 36 adet oto plakası, 36 adet şasi- motor numarası etiketi, 9 adet motor bloğu, 4 takım numaratör (Şasi ve Motor numarası çakmada kullanılan), muhtelif sayıda parçalanmış araçlara ait araç parçalar ve 90 adet araç ruhsatı ele geçirilmişti. Gözaltına alınan 16 şüphelinin Aydın Merkez, ilçeleri ve beldeleri ile İzmir ili Torbalı ilçesinden toplam 43 oto çaldıkları belirlenerek, bu otolardan bazıları Change yapılmaya çalışılırken, bazıları da change yapıldıktan sonra ele geçirildi. Şüphelilerin ayrıca şahısların ikametten hırsızlık, motosiklet hırsızlığı, hayvan hırsızlığı, işyerinden hırsızlık, kasa hırsızlığı gibi çeşitli olaylara da karıştıkları tespit edilmişti.

Edinilen bilgiye göre; gözaltına alınan 16 şahıs adliyeye çıkarıldı. Söke Adliyesi'nde akşam saatlerine kadar süren mahkeme sonunda şüphelilerden 7'si T.K., M.A., E.E., H.M., B.C., T.A. ve M.Ç. hakkında tutuklama kararı çıkarken; diğer 9 şüpheliden birinin serbest bırakıldığı, diğer 8 kişi hakkında ise denetimli serbestlik kararı çıktığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber