Bisikletli muhtar'tan 23:00'a kadar hizmet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2006 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de 2 dönemdir mahalle muhtarlığı yapan bayan muhtar Remziye Bilen, yaz-kış bisikletiyle dolaşıp mahallenin sorunlarını hallediyor.

Kocasinan İlçesi'ne bağlı Barbaros semtinde bulunan İstasyon Mahallesi Muhtarı Remziye Bilen, mahalle sakinlerinin su faturasını yatırmasının yanı sıra, yaptığı işlemlerden de para almıyor. 1999 seçimlerinde kendisiyle birlikte aday olan 3 erkek adayın toplam oyundan daha fazla oy alarak ilk muhtarlığı kazandığını hatırlatan Remziye Bilen, 2004 yerel seçimlerinde tek aday olarak yine muhtarlığı kazandığını kaydetti. Yıllardır mahalle sakinlerine elinden gelen desteği verdiğini ifade eden Remziye Bilen, yaz-kış demeden bisikletle sokak sokak gezerek mahalle sakinlerinin sorununu dinlediğini kaydetti.

1954 yılında Bosna Üsküp'te doğan ve 1964 yılında Türkiye'ye gelen Bilen, ilköğretimini Bosna'da tamamladı. Orta ve lise eğitimini de Türkiye'de tamamlayan Bilen, 36 yıl boyunca oturduğu İstasyon Mahallesi'nde muhtar adayı oldu. 1985 ve 1987 yılları arasında Kayserispor'da tercümanlık da yapan bilen, 92 yılında Bosna'da çıkan savaşta yaralanarak Türkiye'ye gelen yaralı askerlere de tercümanlık görevi yaptı. Boşnakça, Arnavutça, Rusça ve Almanca da bilen Bilen, 4 odalı evinin bir odasını da muhtarlık bürosu yaparak mahalle halkına saat 23.00'e kadar hizmet veriyor. Mahalle halkının kendisinden çok memnun olduğunu da ifade eden Bilen, tamamlanması gereken birçok işinin olduğunu söyledi. Şimdiki hedefinin mahalleye kütüphane yaptırmak olduğunu dile getiren Bilen, mahalle muhtarlığını devam ettireceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber