Yaşındaki lösemili Merve Nur öldü

ŞANLIURFA'da, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemotoloji ve Talasemi Bölümü'nün görevli tek doktorunun tayin istemesi üzerine tedavi için Gaziantep Onkoloji Hastanesi'ne götürülen 5 yaşındaki Merve Nur Kurt, yaşamını yitirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşındaki lösemili Merve Nur öldü

Küçük kızın ölüm haberini alan yakınları, sinir krizi geçirerek doktor ataması yapmayan Sağlık Bakanlığı yetkililerine sitem etti.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemotoloji Bölümü'nde görevli tek uzman doktor geçen ay tayin isteyerek kentten ayrıldı. Ankara'ya tayini çıkan doktorun ayrılmasının ardından serviste tedavi gören 300 civarında lösemi ve talasemi hastası çocuk, yakınları tarafından Gaziantep Onkoloji Hastanesi'ne götürülmeye başladı. Lösemi hastası Merve Nur Kurt da 3 gün önce fenalaşınca yakınları tarafından Gaziantep'e götürüldü. Onkoloji Hastanesi'nde tedavisine başlanılan Merve Nur, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Kızın cenazesi, yakınları tarafından Şanlıurfa'ya getirilerek toprağa verildi. Kızını gözyaşları arasında toprağa veren baba Mehmet Sait Kurt, kızının ölmeden önce kendisine, "Baba, ben gelin olacağım. Elime kına yaktım" dediğini söyledi. Acılı baba Kurt, "Şanlıurfa'da görev yapan tek doktorun gitmesiyle birlikte tedavi için biz de Gaziantep'e gitmeye başladık. Şanlıurfa'da milletvekilleri ve bürokratları bize hiç yardımcı olmadılar ve kızımın ölümünü izlediler" dedi.

ÖLÜMLERE SEYİRCİ KALINMASIN

Şanlıurfa'da birçok lösemili ve talasemili çocuğun olduğunu belirten Mehmet Sait Kurt, başka ölümler yaşanmaması için kente uzman doktor atanmasını isteyerek, "Şanlıurfa'da yaşanan bu sorun için herkese sesimizi duyurmaya çalıştık ama kimse bizi duymadı. Bize doktor göndermediler. 1 milyon 700 bin nüfusa sahip olan Şanlıurfa'da bir hematoloji doktoru yok. Benim kızım şu an melek oldu uçtu gitti. Daha 300 çocuk var. Bunların ölmesine seyirci kalmasınlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber