Meclis önünde 'kredi kartı' eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartları Yasa Tasarısı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi Komisyonu'nda görüşülmesi öncesi Tüketiciler Birliği, kredi kartları mağdurları için "Türkiye yaklaşımı" talep etti.

TBMM Dikmen girişinde toplanan Tüketiciler Birliği üyesi bir grup adına, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz bir açıklama yaptı. Deniz, Banka Kartları ve Kredi kartları Yasa Tasarısı'nın, TBMM'deki sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğine dikkat çekerek Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nun toplanarak milyonlarca kredi kartı mağduru hakkında tarihi kararlar alacağını, kendilerinin de toplantıda hazır bulunacaklarını söyledi. Kredi kartına uygulanacak faize sınır getirmemiş olmasının ve halen 1.3 katrilyona ulaşan kredi kart borçlarının tasfiyesini içermemiş olmasının, tasarıyı dertlere çözüm olmasından uzaklaştıracağını kaydeden Deniz, kredi kartı borçlarına uygulanacak faize sınır getirilmemesi halinde yasanın yürürlüğe girmesinden sonra da bankalar tarafından yüksek oranlı faizlerin uygulanabileceğine dikkat çekti.

Deniz, kartzedelere yenilerinin ekleneceğini vurgulayarak, bu nedenle kredi kartı faizlerine sınırlayıcı tedbirler getirilmesi gerektiği belirtti. Bu haliyle yasanın icra takibine uğramış 200 bin ve icraya verilme tehdidi altındaki 9 milyon kart kullanıcısı için çare olamayacağını vurgulayan Deniz, kredi kartı borcu nedeniyle 85 günde 34 kişinin intihar ettiğini kaydederek, toplumsal talebi somutlaştırarak TBMM'de bir düzenleme yapılmasını sağlamak için "katile-hırsıza af/kredi kartına laf" kampanyası
başlattıklarını ve onbinlerce imza topladıklarını belirtti.

Deniz, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da bu kampanyalarına destek verdiğini ifade etti. Mevcut kredi kartı borçlarının ana parasına enflasyon oranında faiz yürütülerek 12 taksitte ödenmesi imkanını getiren düzenlemenin yasalaştırılmasını isteyen Deniz, "Bu af değil, uygulanan insafsız faizler nedeniyle bunalan toplumun adalet ve şefkat talebidir" dedi.
Grup daha sonra Komisyon Toplantısı'na katılmak üzere TBMM'ye girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber