Üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmeti

Adana Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği yaparak, Adana'daki YGS ve LYS öğrencilerine rehberlik için Tercih Danışma merkezi açıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmeti

İstanbul Aydın Üniversitesi Adana ve Doğu Akdeniz Temsilcisi Mehmet Emin Yetkinlioğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Adana Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine girerek, tercih danışma merkezini açacaklarını söyledi.

Merkezin Atatürk Parkı içinde yer alan 75. Yıl Sanat Galerisi'nde hizmet vereceğini söyleyen Mehmet Emin Yetkinlioğlu, "Merkezimiz 8-18 Temmuz tarihleri arasında üniversite adayı öğrencilerimize hizmet verecek. Amacımız Adanalı öğrencilere yardımcı olmaktır. Üniversitemizden hocalarımız tercih yapacak öğrencilere ücretsiz danışmanlık yapacak" dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi olarak 6 yıldır Türkiye genelinde bu danışmanlık hizmetini verdiklerini anlatan Yetkinlioğlu, "Bu yıl da Türkiye genelinde 207 noktada ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Öğrencilerimizin doğru ve bilinçli tercih yapmaları, 'keşke' dememeleri ve bir yıllık emeklerinin boşa gitmemesi için mutlaka tercih danışma merkezlerimizi ziyaret etmelerini öneriyoruz" şeklinde konuştu.

Yetkinlioğlu, tercih döneminin en az sınavlar kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Yanlış verilen karar, yanlış yapılan tercih öğrencinin geleceğini doğrudan etkiler. Velilerimize de seslenmek istiyorum. Bu önemli karar döneminde çocuklarının yanında olsunlar. Onlarla iyi iletişim kursunlar ve kararlarına, düşüncelerine destek versinler. Tüm üniversiteye yerleşecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca bu merkezin oluşmasında bizlerin yanında yer alan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz'a da teşekkür ediyorum."

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin 75. Yıl Sanat Galerisi dışında Adana'da Turgut Özal Bulvarı Çözüm Dershanesi binasında da bir danışma merkezi olduğu bildirildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber